Menu

zoeken

150824 Lemmerweg 22 kamerverhuur seniorenEen tik op de vingers voor het college van burgemeester en wethouders. De bezwarencommissie vindt de besluitvorming rond het verzoek voor een woonvorm aan de Lemmerweg in Sint Nicolaasga namelijk gebrekkig. Het besluit wordt niet ingetrokken, maar de motivering om de aanvraag af te wijzen moet wel beter.

Het college heeft bijvoorbeeld keer op keer gesteld dat het plan, om het bestaande gebouw geschikt te maken als woonvorm voor senioren, niet aan de Woonvisie voldoet. Het verhuren van kamers voor doelgroepen zou daar niet onder passen. De bezwarencommissie stelt echter dat er van strijdigheid met de Woonvisie geen sprake is. Zij vindt deze stelling van het college zonder nadere motivering onbegrijpelijk. Ook zou niet duidelijk zijn welke procedure er eigenlijk op de aanvraag is toegepast.

Volgens het college is het procesdossier inmiddels met de ontbrekende zaken aangevuld. De afwijzing van de aanvraag kan hierdoor in de ogen van b&w in stand blijven. De belanghebbende is van het besluit op de hoogte gesteld. Die heeft eventueel nog de mogelijkheid om hier tegen in beroep te gaan bij de Rechtbank Noord-Nederland. 

Lees ook: Plan groepsvorm weer afgewezen

(Archieffoto: De Zakenman)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!