Menu

zoeken

150824 Lemmerweg 22 kamerverhuur seniorenSINT NICOLAASGA - Gemeente De Fryske Marren heeft wederom de aanvraag voor een groepsvorm aan de Lemmerweg in Sint Nicolaasga afgewezen. ,,Ook de tweede aanvraag voldoet niet de voorwaarden", stelt wethouder Frans Veltman.

Het plan is om de bestaande bebouwing aan te passen, zodat die geschikt is als woonvorm voor senioren. Het college van burgemeester en wethouders toonde zich in 2014 nog positief over een principe-aanvraag voor wonen met zorg. ,,Onder voorwaarden", benadrukt Veltman, ,,En er zitten nogal wat voorwaarden aan vast." Met name het verhuren van kamers voor doelgroepen is juridisch gezien op die plek in Sint Nyk een heikel punt. ,,Dat is niet toegestaan volgens onze Woonvisie."

De deur heeft desalniettemin altijd op een kier gestaan voor het initiatief, geeft Veltman aan. ,,Als aan alle voorwaarden wordt voldaan, dan is dat mogelijk." De initiatiefnemer had, getuige het indienen van een tweede aanvraag, de indruk dat die inmiddels wel aan de voorwaarden voldeed. ,,De aanvrager heeft op zijn verzoek extra tijd gekregen om het verzoek te vervolmaken." Frans Veltman stelt dat er onderling overleg is geweest, maar dat de conclusie van het college hetzelfde blijft. ,,De aanvraag is niet volledig en niet in lijn met onze woonvisie".  

Over eventuele vervolgstappen van de initiatiefnemer is nog niets bekend. 

Lees ook: 'Tijd nodig aanvraag groepsvorm'

(Archieffoto: De Zakenman)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!