De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

Met ruim 65 kraamhouders wordt de jaarmarkt op zaterdag 6 juli 2024 in Sint Nicolaasga weer heel divers. De organiserende stichting Yn Sint Nyk verwacht weer ,,een mooie en gevarieerde markt’’ neer te zetten. De eerste zaterdag van juli staat al sinds jaar en dag in het teken van de jaarmarkt, die wordt gecombineerd met de Oldtimershow van de Stichting OT & TO Sint Nyk. Meer dan honderd oude motoren en oldtimers op twee, vier of meer wielen staan opgesteld.

Stichting Yn Sint Nyk organiseert de jaarmarkt in samenwerking met organisatiebureau Thomas09 uit Meppel, dat gespecialiseerd is in het organiseren van jaarmarkten en braderieën. ,,Met deze samenwerking kunnen we er weer een mooie en gevarieerde markt van maken.’’ Er is nog plek. Standhouders die met een kraam op de markt willen staan kunnen zich aanmelden via de website www.jaarmarktstnyk.nl.

Naast de ruim 65 deelnemers aan de jaarmarkt is er ook een rommelmarkt voor met name de jeugd. Deelname aan de rommelmarkt is gratis. Voor de inwendige mens wordt goed gezorgd, aldus de organisatoren. ..Proef de sfeer met lokale streekproducten, vers bereide gerechten of strijk neer op één van de gezellige terrasjes. Aan het eind van de middag verzorgt het Wapen van Friesland livemuziek. Ook dit jaar is de brandweer weer aanwezig en verzorgt demonstraties.’’

Bijzonder is de samenwerking met de stichting OT&TO. In de Heemstrastraat vindt op hetzelfde moment een Oldtimershow plaats. Meer dan honderd deelnemers verzamelen zich en pronken met de meest opvallende voertuigen, zoals auto’s, bromfietsen, tractoren, bakfietsen en stationaire motoren. Opgave voor de oldtimershow via .

Foto's: Yn Sint Nyk

 

240706 SintNyk jaarmarkt c YnSIntNyk

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?

Advertenties