De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

Nelly Zuidam en haar broer Niels Zuidam met een oogst blikjes en flesjes met statiegeld.

Een zakcentje voor een club of vereniging in de buurt van Teroele, die willen helpen met het inzamelen van lege statiegeldflessen en -blikjes. Nelly Zuidam en haar broer Niels Zuidam van recreatiebedrijf De Koevoet in Teroele zijn op zoek naar vrijwilligers.

,,Onze gasten laten regelmatig flesjes en blikjes achter op plekken waar dat niet mogen. We willen ze graag een nuttige bestemming geven. Dit is een mooie kans om wat extra inkomsten te genereren voor een club of vereniging’’, aldus Nelly Zuidam.

Van de vrijwilligers wordt wel enige inzet gevraagd. Op het terrein is plek voor een ludieke en herkenbare inzamelbak of container, waar de gasten hun flessen en blikjes in kunnen doen. Op een bordje bij de bak moet een duidelijke uitleg over het doel van de inzameling komen en hoe het de club of vereniging helpt. De vrijwilligers wordt gevraagd met regelmaat de ingezamelde flessen en blikjes op te halen en te zorgen dat de inzamelbak schoon en netjes blijft.

Nelly Zuidam: ,,Het is een super eenvoudige manier om wat extra geld op te halen voor bijvoorbeeld nieuwe (sport-)materialen, clubuitjes of andere leuke activiteiten. Bovendien helpt het om de omgeving schoon te houden en recycling te bevorderen.

Interesse? Mail je plan naar .

Foto: De Koevoet

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?

Advertenties