Menu

zoeken

240306 Langweer SlagerijDokampioendrogeworst 1000Slagerij Dol ‘De Vrouwenslagerij’ heeft tijdens de jaarlijkse Vakwedstrijd Slagers Streekproducten een kampioenstitel behaald. In zijn categorie eindigde de Langweerder Livar droge worst als beste. De perfecte smaak, de juiste structuur en de beste afwerking zijn volgens de jury de winnende kenmerken. De vakjury keurde alle producten op meerdere aspecten en gaf alleen de beste specialiteiten de hoogste bekroning.

 

Om de streekproducten meer aandacht te geven heeft de slagersorganisatie VWAS een nieuwe vakwedstrijd georganiseerd, die alleen voor de eigengemaakte streekproducten is. Slagers kunnen hierbij de beste producten uit hun regio inleveren. Een ervaren jury keurt elk product door te kijken, ruiken en natuurlijk te proeven. Tijdens de prijsuitreiking - op de foto - maakte culinair journalist Felix Wilbrink de kampioenen van verschillende categorieën bekend. Hij overhandigde Moeder Anita Dol en dochter Iris De Hoop-Dol de kampioensbeker.

,,Onze Langweerder Livar droge worst is een echte specialiteit. Wij maken dit product al jaren en is onder kenners altijd populair geweest”, vertelt Iris de Hoop-Dol van Slagerij Dol, ,,Wij zijn trots op de bekroning, al waren wij zelf natuurlijk al van de kwaliteit van ons product overtuigd.” Moeder en dochter nodigen iedereen uit in de slagerij om de Langweerder Livar droge worst te komen proeven.

Foto: VWASHelp De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!