Menu

zoeken

231024 Overname NotaTweewielers 1000Harold Hoekstra (27) uit het Tjerkgaast neemt per januari 2024 Nota’s Tweewielers over. De broers Nota zijn blij dat het stokje wordt doorgegeven en de fietsenzaak blijft bestaan. “It ferhaal giet no gewoan troch”, vertelt Piet Nota (70), die zijn vertrouwde woon- en werkplek aan de Lemmerdyk straks achter zich laat voor een huis op de Bouwen. Het is een nieuw hoofdstuk, waarin een leven lang werken in pensioen wordt omgezet. “En no geane wy genietsjen fan it libben”, aldus Harry Nota (71), die op de Lemmerweg blijft wonen.

De gebroeders Nota zeggen de zaak met een gerust hart over te dragen aan de bekwame en enthousiaste Harold Hoekstra. Met zijn jarenlange ervaring in het vak, zijn opleidingen in tweewielertechniek staat Harold Hoekstra nu aan de start van een unieke kans die hij met beide handen aanpakt. “Ik fyn it in ear dat ik in famyljebedriuw mei sa’n skiednis trochsette mei. Dêrneist bin ik bliid dat ik yn ús eigen doarp wat betsjutte mei. En dat ik boppe dat myn dream sa ut komme litte kin: prachtich!”

De Tjerkgaaster staat te springen om te beginnen. Als kleine jongen van zes jaar hielp hij zijn pake Mark Hoekstra al met het repareren van fietsen. Voor Harold Hoekstra het begin van de liefde voor het vak en van een levenslange droom die nu uitkomt: een eigen fietsenzaak.

De broers Harry en Piet Nota zijn geboren en getogen op de Lemmerdyk 48, de plek in Sint Nyk waar Nota’s Smederij en Tweewielers niet meer weg te denken is. Nadat de gebroeders op jonge leeftijd de smederij van hun vader Yme Nota overnamen, integreerden ze in 1978 ook hun passie voor fietsen in het bedrijf: een stuk levenswerk dat niet zomaar uit het beeld van Sint Nyk mocht verdwijnen.

Bij de foto boven: Harold Hoekstra (links) neemt de tweewielerzaak over van Cilia, Piet, Harry en Alie Nota.

 

Yme Nota senior in de smederij aan de Lemmerweg in Sint Nicolaasga.231024 Nota Yme 1000

 Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!