Menu

zoeken

230916 SIntNykOPenDag BioValue 2BioValue-eigenaar Ids Schaap vertelt over de losplaats.

Meer dan zevenhonderd bezoekers kwamen zaterdag 16 september 2023 naar de open dag van het Sint Nykster bedrijf BioValue. Bezoekers konden een kijkje nemen bij de biogasinstallatie, die het dorp van duurzaam gas voorziet. Dankzij het mooie weer kwamen de eerste mensen om klokslag tien uur 's ochtends op het terrein. De rondleidingen gingen tot het eind van de middag door.

“We schatten dat er meer dan 700 mensen op afkwamen, waarvan het merendeel Sint Nyksters waren”, aldus een woordvoerder van BioValue. Elke bezoeker werd hartelijk door een medewerker ontvangen en iedereen kreeg een informatieboekje mee.

Om de vijftien minuten vertrok er een rondleiding onder leiding van eigenaar Ids Schaap en de medewerkers Jacob Sieperda, Hans-Peter Bax, Henno Hogeling en Rubin Jonkman. De bezoekers kwamen onder andere langs de losplaats of namen een kijkje ín de vergister via een kijkraam op het dak. De rondtocht eindigde bij de groengasinstallatie, die het biogas zuivert, voordat het op het gasnet komt dat verbonden is met het dorp.

Na de rondleiding konden de bezoekers nagenieten aan een tafel in de zon, met een verkoelend drankje en verse poffertjes van de plaatselijke ‘lekkernijmeester’ Edwin Klooster. Veel bezoekers waren diep onder de indruk van wat ze te zien en te horen kregen. ,,Vaak hoorde je reacties als "Je hebt geen idee wat hier allemaal gebeurt en wat erachter schuilgaat" en "Wat is het hier schoon! Dat verwacht je niet bij een biovergister. Uit de reacties ademde de trots dat zo’n innovatief bedrijf zich in ons 'kleine' dorpje bevindt.’’

Foto's Menno Dijkstra

BioValue-eigenaar Ids Schaap.230916 SIntNykOPenDag BioValue 3

Plantmanager Hans Peter Bax op het dak, waar bezoekers via een kijkraam in de vergister konden kijken.230916 SIntNykOPenDag BioValue 1

 

Jacob Sieperda, hij is quality assurance manager, vertelt over de groengasinstallatie230916 SIntNykOPenDag BioValue 4

Jacob Sieperda, hij is quality assurance manager, vertelt over de groengasinstallatie230916 SIntNykOPenDag BioValue 5

Hans Peter Bax, plant manager, tijdens de rondleidingen230916 SIntNykOPenDag BioValue 6Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!