Menu

zoeken

230902 SintNyk biogasinstallatie 1000De biogasinstallatie Schoongas Sint Nicolaasga BV houdt op zaterdag 16 september 2023 een open dag. Geïnteresseerden zijn welkom om een bezoek te brengen aan de biogasinstallatie, die onderdeel is van het Sint Nykster bedrijf BioValue BV. Het bedrijf van de Sint Nykster Ids Schaap legt zich toe op duurzame energieproductie met meerdere biogasinstallaties verspreid over het hele land.

Tijdens de open dag krijgen bezoekers de gelegenheid om het productieproces van groengas van dichtbij te bekijken. Organisch materiaal wordt in de vergisters verwerkt en met geavanceerde technieken gezuiverd en omgezet in groen gas. Experts leiden bezoekers rond en geven tekst en uitleg. Op het terrein zijn een horecatent, springkussens en skelters voor de kinderen.

De biogasinstallatie kan groen gas produceren om alle woningen in Sint Nyk van energie te voorzien. Het resterende gas wordt via de hogedrukleiding van de Gasunie doorgeleid naar de industrie, zoals bijvoorbeeld de melkfabrieken in Scharsterbrug en Sloten.

De open dag maakt deel uit van de nationale Open Energiedag van de Nederlandse Vereniging Duurzame Energie. Gedurende deze dag openen bedrijven en projecten door heel Nederland hun deuren voor het publiek.

  • Zaterdag 16 september 2023 tussen 10:00 en 16:00 uur
  • Bovenkruier 16g, Sint Nicolaasga (toegankelijk via het industrieterrein)


Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!