De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

2019_Amsterdamse DagOp de derde zaterdag van juni organiseert VolksVermaken Voor Langweer elk jaar de Amsterdamse dag. Langweer zal op zaterdag 17 juni 2023 weer voor één dag Amsterdam zijn. De namen van straten worden veranderd. De lommerrijke hoofdstraat de Buorren wordt in een gezellige straat omgetoverd, zoals die alleen in de nationale hoofdstad terug is te vinden. Professionele marktlui, kofferbakverkopers en kinderen verkopen hun spullen op straat.

Het evenement wordt al ruim dertig jaar in Langweer georganiseerd. In eerste instantie opgezet door de heren Bosma & Jonkman. Later is het initiatief overgenomen door de Protestantse Gemeente Langweer. Toen is ook het draaiend rad geïntroduceerd om de restauratie van de kerk te bekostigen.

Inmiddels heeft Volksvermaken de organisatie op zich genomen en is het draaiend rad er nog steeds. Dit jaar zijn er weer uiteenlopende prijzen te winnen. De vogelhuisjes van vorig jaar waren een succes, vandaar dat er dit jaar meer rondes met meer kansen voor zo’n mooi huisje zijn. Daarnaast valt er dit jaar een geurpakket te winnen en zijn er andere mooie prijzen gesponsord. Ook is er weer een hoofdprijs met de verloting. Aan het einde van de dag wordt een statafel verloot, die door Douwe van der Schaaf is gemaakt.

De kinderen kunnen zich weer vermaken in een opblaasbal, waarmee ze het water op kunnen. Verder zullen er tal van kraampjes. De Langweerder horeca staat paraat om iedereen van een hapje en een drankje te voorzien.

Midzomeravondconcert
Het Midzomeravondconcert is op zaterdagavond de muzikale afsluiter van de Amsterdamse Dag.

Foto: archief De Zakenman

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?