Menu

zoeken

230325 Legemeer melkveehouder FritsdeJong 1000(IM) Op het bedrijf van melkveehouder Frits Jong uit Legemeer wordt vrijdag 14 april 2023 uitgebreid aandacht besteed aan de nieuwe melkrobots, waarmee hij sinds 2020 melkt. Leverancier Lely Centre in Heerenveen heeft de organisatie in handen. Een groot aantal bedrijven uit de agrarische sector is van 's ochtends 10.00 tot 's avonds 20.00 aanwezig.

Frits de Jong runt, samen met zijn ouders en een medewerker, een melkveebedrijf met 145 koeien en bijbehorend jongvee . De koeien worden sinds 2020 gemolken door twee Lely Astronaut A5 melkrobots. Het rollend jaargemiddelde ligt op 10.425 kilo melk. De gehaltes zitten op 4,45% vet en 3,53% eiwit. “Sinds we automatisch melken is onze uiergezondheid verbeterd en worden met name de verse koeien vaker gemolken. Ook ben ik nu een stuk flexibeler.” vertelt Frits de Jong tevreden.

De koeien staan het gehele jaar binnen. Daarnaast wordt het voer dag en nacht aangeschoven door de Lely Juno en de Lely Discovery mestrobot houdt de roostervloeren schoon. Nieuwsgierig geworden? Wees welkom om een geautomatiseerd melkveebedrijf te bekijken en de veehouder te vragen naar zijn ervaring. Ontdek hoe Slim melken, Slim voeren en Slim verzorgen loont. Slim boeren is een keuze.

Voor de jeugd is er de hele dag een boerderijspeurtocht.

Deelnemende bedrijven zijn ABZ De Samenwerking, AB Vakwerk, Agrifirm, Collectief Belang, Dierenartsen Sneek/Oudega, Flynth. Meinderts Wergea, Piersma Vloeren, Rabobank, Tellus Tigra, Lely Sphere, Loonbedrijf De Jong, Tjitte de Wolf Tjerkgaast
 
- Slim Boeren Event – vrijdag 14 april van 10.00 tot 20.00 uur
- Adres: Frits de Jong – Legemeersterweg 3, 8527 DS Legemeer
 
230325 Legemeer FritsdeJong Lelycentre Deelnemers De Jong


Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!