Menu

zoeken

230312 SintNykBoerenmarktManegeDe “Fan boer nei minsken”-markt in Sint Nicolaasga op zondag 12 maart 2023 is wat de organisatoren betreft royaal geslaagd. Het was druk: verkeersregelaars hadden de hele middag hun handen vol. ,,Binnen was het gezellig vol en gelukkig was er ruimte genoeg voor iedereen. Pas na vier uur zakte het aantal belangstellenden.’’ Zo’n 35 kraampjes stonden in de manege in Sint Nicolaasga opgesteld.

De meeste producten op de markt kwamen rechtstreeks van de boer of kleine zelfstandige ondernemers. ,,Een gezond product, van Friese bodem’’, aldus Harry Vellinga van de initiatiefgroep. In de vroege morgen werden de kraampjes opgebouwd met behulp van een groep vrijwilligers. Thuis werden cakes en koek gebakken om in een eigen marktkraam te verkopen. Er werd koffie en thee geschonken en ook frisdrank, want de kosten moesten er wel weer uit. Er waren kraampjes gehuurd, flyers afgedrukt, banners opgehangen.

Een initiatiefgroep van drie personen organiseerde in oktober van 2022 een eerste markt in Scharsterbrug. Sindsdien gaat het initiatief ,,Fan boer nei minsken’’ als een lopend vuurtje door de provincie. In Sint Nicolaasga kwam het initiatief van de groep “Project zelfredzaam St. Nyk”, die uit acht personen bestaat en onder andere de markt organiseert. De initiatiefnemers zijn op zoek naar een locatie om groente en fruit te verbouwen.

Foto's: Richard Hooghiemstra

230312 SintNykBoerenmarktManege2Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!