Menu

zoeken

19031965 Landbouw kruidenrijkmengselMelkveehouder Jacob op de Hoek uit Tjerkgaast is helemaal om als het om kruidenrijk grasland voor zijn 170 koeien gaat. Hij zaaide tot nu toe 95 hectare land met zogeheten turbogras in, schrijft het Friesch Dagblad vandaag, maar samen met achthonderd andere boeren zaaide hij dit voorjaar een stukje kruidenrijk grasland in. ,,De koeien zijn er dol op.´´

Het gros van de achthonderd melkveehouders is enthousiast over de proef. In het kruidenrijke gras zit veel klaver, dat van nature stikstof uit de lucht bindt en tegelijkertijd als eiwit rijk voer voor de melkkoeien is. De deelnemende boeren krijgen binnen de proef korting op het graszaad, dat anders twee keer zo duur was.

Op de Hoek meldde zich op twee adressen aan, zodat hij tweemaal het maximum van drie hectare kon inzaaien. Hij is enthousiast, maar wil volgend jaar niet alle 95 hectare met kruidenrijk gras inzaaien. Vanwege de samenstelling van de bodem is dat te risicovol, zegt hij.

Meer op deze linkHelp De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!