Menu

zoeken

culinair Helder 1BOORNZWAAG - Restaurant Helder in Boornzwaag heeft niet veel last van de crisis gehad. Het restaurant van Doeke de Konink is beperkt al open. De Konink heeft deze winter zijn oude beroep weer opgepakt. Hij werkte een paar maanden als docent aan het Nordwin College in Heerenveen. ,,Ik heb daarom weinig schade van de coronacrisis. Maar liever ben ik 's winters in het restaurant voor groepen aan het koken. Of workshops aan het geven of voor bruiloften koken. Dat is voor mij allemaal weggevallen.”


De Konink ziet de culinaire wandeltocht als een mogelijkheid voor de lokale horeca om zich te presenteren. ,,Wat de wandeling bijzonder maakt, is dat iedereen kennis maakt met de lokale restaurants die in een straal van tien kilometer te vinden zijn. Uiteindelijk hoop je natuurlijk dat mensen je terras ontdekken en later terugkomen voor een grotere maaltijd.” Over de route is goed nagedacht. Ook bij de horecagelegenheden wordt rekening met de coronamaatregelen gehouden. De route bij Helder is alvast bepaald. Aan de linkerkant van het terras komen de gasten binnen. Daar wordt het hapje en drankje geserveerd. ,,Dan moeten ze verder lopen naar buiten toe en het daar opeten.

Hoogstandje
Helder belooft opnieuw een culinair hoogstandje. In de herfst stond een wildstoofje met gekarameliseerde appel en een krokantje van wasabi op het menu. ,,Zoiets wordt het nu weer. Het moet gemakkelijk mee te nemen zijn zodat mensen het lopend of staand kunnen eten.We houden rekening met gluten- en lactose allergieën en er is een vegetarische versie.”

Inkomsten
De wandeltocht in het najaar van 2020 was een groot succes. Ruim 280 mensen liepen mee. ,,Dankzij deze tour krijgen wij weer wat extra inkomsten. Zo kunnen we samen de lokale horeca in stand houden. Tijdens de wandeling kun je zien hoe leuk de lokale horeca is. Je leert de restaurants wat beter kennen. Hoe leuk is het dat mensen kennis maken met de mogelijkheden van de regio?”culinair anders

Samenwerking
De Blaauwpleats, De Oorsprong, IJsvogel, Helder en AnderS werken al jaren samen. Tijdens deze crisis bleek werd het contact alleen meer intensiever. Edward Luttikhuis: ,,We delen problemen op de groepsapp. We hebben elkaar in deze crisis gevonden. We doen deze tocht om te laten zien dat we er allemaal nog zijn. We gaan er nu weer vol voor, maar we zijn er nog niet.”

Deelnemen 
Meelopen met de culinaire wandeltocht kan door aan te melden bij Landhotel de IJsvogel via de mail: of via de telefoon: 0513 43 29 99. De aanmeldprijs voor volwassenen is €35,- en voor kinderen (tot 12 jaar) €17,50

Data:
5 en 6 juni met starttijden 11:00, 12:00 en 13:00 uur
12 & 13 juni met starttijden 11:00, 12:00 en 13:00 uur

(Foto: De Zakenman)

 Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!