Menu

zoeken

culinair blaauwpleatsSINT NICOLAASGA - Edward Luttikhuis van Eetboerderij De Blaauwpleats in Sint Nicolaasga heeft dankzij het bezorgen omzet gedraaid. De uitbater noemt de periode vooral ‘overleven’. ,,We zijn er dankzij al die bestellingen uitgekomen, maar daar is ook alle mee gezegd.”

 

De uitbraak van het coronavirus heeft De Blaauwpleats veel geld gekost. De tegemoetkomingen van de Rijksoverheid waren enkel een doekje voor het bloeden. ,,Het bedrag wordt op een kwartaal berekend. Omdat wij een seizoenbedrijf zijn, pakte dat voor ons slecht uit. De crisis heeft veel spaargeld gekost. Het is daarnaast de vraag hoeveel wij straks van de tegemoetkoming terug moeten betalen.”

Feesten en partijen
Door het annuleren van een jaar feesten en partijen moet Luttikhuis veel inkomsten missen. ,,De hele agenda stond vol. We hebben iedereen af moeten bellen. We hebben nu de eerste reserveringen nu gelukkig weer staan. Het blijft voorlopig nog bij kleine groepen waarbij je de anderhalve meter afstand kunt houden. Ik hoop dat we na de zomer meer mensen toe kunnen laten.”

Creatief
De coronacrisis dwong de ondernemer om naar creatieve oplossingen te zoeken. ,,We moesten omdenken. . Je moet blijven ondernemen, ook al is het crisistijd. Ik was wel verbaasd dat wij zoveel omzet hebben kunnen draaien met het bezorgen.” Inmiddels bestellen ieder weekend bestellen een tachtig tot honderd mensen een maaltijd bij De Blaauwpleats. Veel vaste klanten blijven terug komen. ,,We hebben de afgelopen maanden veel geleerd. Het eten wil je in goede kwaliteit en warm bij de klant op tafel laten komen. We hebben naar de juiste verpakkingen gezocht. Dit was een flinke investering, maar de klant verwacht kwaliteit. Dat krijgen ze ook. Daarom blijven ze terugkomen.”

Wandeltocht
De horeca in Sint Nicolaasga en Langweer organiseren in juni een culinaire wandeltocht. Op 5, 6, 12 en 13 juni lopen wandelaars langs vijf restaurants voor een driegangenmenu. Het is de eerste keer dat de culinaire wandeltocht in het voorjaar plaatsvindt. De lokale horeca wil hiermee laten zien dat ze er ondanks de crisis nog is. De route is tien kilometer lang en gaat langs vijf restaurants. De tour start bij De Blaauwpleats in Sint Nyk, gaat verder naar restaurant Helder in Boornzwaag, langs Landhotel De IJsvogel in Legemeer, Brasserie AnderS in Langweer en eindigt bij Hotel De Oorsprong in Sint Nicolaasga. Aan het begin krijgt de wandelaar soep en de tour eindigt met het dessert. De restaurants in het midden nemen ieder een derde van het hoofdgerecht voor hun rekening.

Foto: De ZakenmanHelp De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!