Menu

zoeken

culinair ijsvogelSINT NICOLAASGA – De horeca in Sint Nicolaasga en Langweer organiseren in juni een culinaire wandeltocht. Op 5, 6, 12 en 13 juni lopen wandelaars langs vijf restaurants voor een driegangenmenu. Het is de eerste keer dat de culinaire wandeltocht in het voorjaar plaatsvindt. De lokale horeca wil hiermee laten zien dat ze er ondanks de crisis nog is.

Cathy van de Garde van Landhotel De IJsvogel in Legemeer kijkt terug op een moeizame, maar leerzame en dankbare tijd. ,,Ik heb geleerd om veerkrachtig te zijn en de lichtpuntjes te blijven zien. Daarin schuilt de kracht om door te gaan." Het hotel is vanaf het begin van de crisis creatief met oplossingen omgesprongen. Zo leverde ze maaltijdboxen aan de omgeving en zijn er acties gehouden met Moederdag, Pasen en Kerstmis.

Verbouwen
In de harde lock-down heeft Van de Garde het hotel moeten sluiten. Open blijven was voor De IJsvogel geen optie. Cathy van de Garde greep het moment aan om te gaan klussen. Alle kamers zijn onder handen genomen. De hoteleigenaar kreeg vanuit alle hoeken hulp. ,,Samen met het hele team, familie en vrienden is het hotel gerenoveerd. De overburen, Halbe en Jolle Kuperus van Kuperus Klusbedrijf, hebben geholpen met het onderhoud van de tuin. Dat vind ik waanzinnig leuk en bijzonder. Ik ben daar ongelofelijk dankbaar voor en ontzettend trots op. Het is zo mooi geworden. De kamers zien er prachtig uit. Zo zijn we stapje voor stapje aan het bouwen en hebben we deze tijd doorstaan."

Lokale samenwerking
Vanwege Covid-19 moesten alle diners op de kamers worden geserveerd en daarvoor werken ze samen met de Blaauwpleats en 't Jagertje, die dagelijks driegangen diners verzorgen. Van de Garde: ,,Zo helpen we elkaar en stimuleren de lokale economie. Ik ben dankbaar voor de zeer prettige samenwerking met de restaurants om ons heen en iedereen die ons meehelpt.”

Geen perspectief
Cathy van de Garde benadrukt dat de crisis nog niet voorbij is. Voor golfers begint het hoogseizoen in maart. Die inkomsten moet het hotel nu opnieuw missen. De vergaderzaal die in 2018 is geopend, mist nog de aanloop. ,,Het kost tijd voordat mensen daarmee bekend zijn. De vergaderingen die gepland stonden, werden allemaal afgezegd. Het was zwaar om de tegenslagen. Je moet er doorheen, ook al heb je soms geen perspectief meer. Ik wist soms niet hoe ik alles moest bolwerken. In de lock-down was zo weinig mogelijk. Het is daarom een verademing dat wij sinds 1 mei weer open mogen en de boekingen stromen langzaamaan binnen. Ik ben ontzettend blij dat we erdoor heen zijn gekomen. Ik ben een gelukkig mens."

Foto: De ZakenmanHelp De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!