Menu

zoeken

maeykehiem 1SINT NICOLAASGA – Zorginstelling Maeykehiem in Sint Nicolaasga wordt door lokale partijen verbouwd. Nu de stichting weer een tijdje heeft kunnen sparen, krijgt het vastgoed een opfrisbeurt.

Aannemingsbedrijf Bangma begint in de eerste helft van april met de verbouw van de oude dagbestedingslocatie, de Drifter. De voormalige Drifter wordt een woongroep voor twaalf bewoners. De tien huidige bewoners van De Bouwen 23-25 gaan hier wonen en krijgen er twee huisgenoten bij.

De nieuwe dagbesteding wordt in dezelfde periode door bouwer Siebolt Visser uit Tjerkgaast opgeleverd. Het voormalige gebouw van Skik is voorzien van een nieuwe geïsoleerde betonvloer en een railsysteem aan het plafond. De plafondliften zijn volgens bestuurder Trijn van der Meulen een uitkomst voor cliënt en medewerker. ,,Met een tillift heb je veel ‘ark’ op de grond staan. Dat werkt minder fijn. Nu het aan het plafond is bevestigd, heb je meer ruimte. Dat werkt voor zowel de cliënt als de medewerkers veel beter.”

Belevingsgericht
De dagbesteding is belevingsgericht gemaakt. Zo is er een voelmuur en kunnen de spotjes in het plafond naar smaak worden aangepast. Het lichtsysteem kan door de medewerker met de smartphone worden aangepast. De kleur van het licht kan rust brengen of worden gebruikt voor het spelen van een spelletje. Er is ook een wellnessruimte waar cliënten uitgebreid kunnen badderen. ,,Warm water is een ontspannende bezigheid en dat geeft rust”, zegt Van der Meulen, ,,We hebben met veel zorg en aandacht kleuren uitgezocht.”maeykehiem 4

Verouderd
Mayekehiem komt uit een situatie die zorgelijk was, aldus Trijn van der Meulen. ,,De huisvesting is her en der sterk verouderd. We hebben de afgelopen jaren geïnvesteerd in een financieel gezonde instelling. Dat maakt dat er nu geld is om aan de slag te gaan met de andere uitdagingen op het gebied van vastgoed.”

Verbintenis
Zorginstelling Maeykehiem was in het verleden altijd één met de ondernemers uit Sint Nyk, maar de ondernemers hebben die verbintenis een aantal jaren niet meer gevoeld. Ik vind het een van de sterke punten dat Maeykehiem met het dorp is verbonden en andersom. Daar hoort ook bij dat je elkaar iets gunt. Ik vind het belangrijk om zaken te doen met de lokale partijen. We hebben al een tijd lang ingezet om die banden weer aan te halen. Dat we dat nu ook doen met aannemers uit de regio is een volgende stap. Daarom is deze contractondertekening ook zo belangrijk.”

Installatie
Naast Aannemingsbedrijf Bangma en Siebolt Visser heeft ook Jellesma Installaties uit Sint Nicolaasga een contract met de instelling. ,,Dit is al langere tijd onze installateur. Ik vind het mooi dat het zo kan. Maeykehiem is voor de regio best een groot bedrijf, al zijn wij voor de sector maar klein. Dit past ons beter. Je doet zaken met mensen. Wij zijn een bedrijf dat zaken praktisch aanpakt. Dat moet je niet tot drie cijfers achter de komma willen regelen.”

Kerst
Trijn van der Meulen hoopt dat de oude Drifter eind dit jaar wordt opgeleverd. ,, We hopen kerst in het nieuwe gebouw te vieren. Als het een beetje meezit misschien ook wel Sinterklaas.”

De volgende uitbreiding staat ook al op stapel. Op een andere locatie worden de woongroepen van zes personen uitgebreid naar acht.

(Foto's De Zakenman)

maeykehiem 2

maeykehiem 5

 

 Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!