Menu

zoeken

Teamfoto Renado 4SINT NICOLAASGA - Nummer één feest DJ van Nederland Barry Fest draait op 9 november in Het Wapen van Friesland in Sint Nicolaasga. Renado 4 organiseert het feest samen met de horecagelegenheid. De opbrengst gaat naar trainingspakken voor het gehele team.

Het idee voor het feest is bij Renado 4 ontstaan. In Het Wapen van Friesland besloten Sint Nyksters Klaas-Jelle Mink en Rob Ligthart vorig jaar dat ze een voetbalteam wilden oprichten. Het ‘jongste’ team van Renado is vorig jaar augustus begonnen met Gerben Ligthart als coach. Het seizoen begon lastig voor de ploeg. Speler Klaas-Jelle Mink: ,,Veel wedstrijden hebben we dik verloren maar door het fanatisme en onze vechterslust sloegen we ons er doorheen.”

In maart dit jaar is een delegatie van ‘it fjirde’ samen met Johan van Het Wapen van Friesland naar het concert van Snollebollekes geweest. ,,Het was een machtig mooie avond”, zegt Rob Ligthart. ,,Het voorprogramma met Barry Fest was al fantastisch. Ter plekke werd uitgesproken dat als ons voetbalteam ooit eens een feestje zou organiseren, dat we hem dan wilden laten komen.”

De samenwerking van ‘it fjirde’ met Het Wapen van Friesland levert de jongens iets moois op. Zij gaan helpen in de voorbereiding en tijdens de avond. De voetballers staan ’s avonds achter de bar. De opbrengst van het feest wordt besteed aan trainingspakken voor het team. Wat overblijft wordt gebruikt voor de organisatie van het volgende feestje. 

(Foto: Renado 4)Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!