Menu

zoeken

menno DijkstraCommissaris van de Koning Arno Brok heeft een proefplank vol Friese lekkernijen gekregen. Kaasboer Siebren uit Sint Nicolaasga leverde er een bijdrage aan.

De overhandiging is naar aanleiding van de Fryslândei, die naar de mening van Brok een vaste plek op de Europese agenda verdient. Kaasboer Siebren uit Sint Nicolaasga heeft samen met worstenmakerij Bruinsma uit Joure de proefplank samengesteld om de woorden extra kracht bij te zetten.

“Wij binne d’r tige bliid mei dat sa’n prominint persoan sich sa ynset foar ús moaie Fryske produkten. It jout ús in gefoel fan erkenning” aldus Menno Dijkstra van Kaasboer Siebren.

De proefplank is gevuld met allerlei Friese steekproducten. Een stuk Gaasterlander kaas, De Fryske belegen, Camembert van Gerbrichje uit Oosterzee, Riperkrite van de Deelen en een stel droge worst van Bruinsma. Uiteraard ontbraken ook een paar Fryske klompkes niet. 

De derde Fryslândei zal dit jaar wederom georganiseerd worden in september.Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!