Menu

zoeken

190523 Fairtrade JumboSINT NICOLAASGA - Supermarkt Jumbo Altenburg in Sint Nicolaasga heeft recentelijk een Fairtrade-certificaat ontvangen. Nog acht nieuwe bedrijven in de gemeente De Fryske Marren zijn tegelijk met Altenburg gecertificeerd als 'maatschappelijk verantwoord ondernemer'. 

Eén van de Fairtrade-producten van de supermarkt zijn de rozen, die uit Kenia komen. Die worden al minimaal vier jaar betrokken van leverancier Jilderda Bloemengroothandel en Export uit Damwoude. Het product is fair trade omdat aan de werknemers een menswaardig loon krijgen. Zo kunnen de kinderen scholing en fatsoenlijke gezondheidszorg krijgen. Bovendien worden de bloemen gekweekt met aanzienlijk minder energie-verbruik. De ecologische ‘footprint’ is, inclusief het ‘invliegen’, daardoor aanzienlijk kleiner dan bij rozen die in Nederland worden gekweekt.

,,Naast de rozen hebben in bijna elke productgroep van ons assortiment wel een product dat voldoet aan de criteria van fairtrade", legt eigenaar Jan Altenburg uit. De Fryske Marren is een FairTrade-gemeente en reikt ieder jaar certificaten uit aan bedrijven, die aan de voorwaarden voldoen. 

(Foto's: De Zakenman)

190523 Fairtrade Jumbo certificaat

190523 Fairtrade Jumbo rozenHelp De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!