Menu

zoeken

190405 Hessel de Ree grote banden familieSINT NICOLAASGA – ,,As in boer drok is mei it poatsjen fan earpels of it meanen fan gêrs, dan kin it wurk net lang stil stean. It wikseljen fan in kapotte trekkerbân moat rap en op lokaasje.” Met deze overtuiging begint Bandenservice De Ree met een nieuwe tak: een vierentwintig uurs mobiele service. ,,It moat perfekt en oars net.”

Hessel de Ree begon zo’n vijf jaar geleden bij zijn vader met Bandenservice De Ree. Samen met zijn vriendin Harriet Zwiers hoopt hij Autoservice Jos de Ree op termijn over te nemen. ,,Bandenservice wie in ienmanssaak, dit jier is Harriet derby kaam en binne we in VOF wurden. Fansels bliuwt it garaazjewurk en de skeareparaasjes, mar myn heit bouwt wol stadichoan ôf. Sa binne wy ek oan it sjen wat we eins mei it bedriuw wolle. Wy sitte fol mei ydeeën. It is moai dat we no de kâns ha om útdagings te pakken.”

Als werknemer bij een ander groot bandenbedrijf ontdekte Hessel de Ree het repareren en monteren van grote banden van onder andere landbouwvoertuigen, trucks en vrachtwagens. ,,Dat is dochs hiel wat oars as de lytse lúkse bannen fan personenauto’s, wêr ik my oant no ta mei dwaande hâld. Om dizze joekels te ferpleatsen ha jo allinnich al in kar mei in kraan nedich.” De Ree ziet een markt voor deze tak van sport. ,,Net eltsenien kin dit oanbiede. Boppedat komt in kapotte bân yn it wurk nea op in goed momint. In ûndernimmer wol dat sa rap mooglik oplosse, fjouwerentweintich oeren deis en ek yn it wykein. Ik rjochtsje mei dus ek op de omjouwing.”

190405 Hessel de Ree grote banden variantDe werkzaamheden met de Bandenservice kent voor Hessel de Ree nu nog pieken en dalen van drukte. Met name bij het verwisselen van zomer- en winterbanden is het hectisch. ,,Mar júst op it momint dat de boeren aktyf op it lan binne mei jierpels, sipels, mais of it meanen fan gêrs, is it rêstiger. Mei dizze wurksumheden wurdt it jier better opfuld.”

Meer dan eens klopten boeren of vrachtwagenchauffeurs aan met vragen over reparatie en montage van banden. ,,Het is natuurlijk niet zomaar wat”, weet Harriet Zwiers, ,,De mobiele servicewagen is uitgerust met een aggregaat, compressor, gereedschap en de speciale machine voor het monteren van de banden. Dat vergt een investering en die moet je wel terugverdienen.” Alles bij elkaar opgeteld denkt het jonge stel dat er goede kansen liggen. ,,We ha de romte om it wier te meitsjen. It gebou oan de Molenkap hier ik fan myn heit. Hjirneist leit in stik grûn dat we hiere fan de buorman foar opslach. As it goed rint, dan wolle we dit keapje.”

De 24-uurs service vraagt niet alleen fysieke ruimte, maar heeft ook een behoorlijk impact op de thuissituatie. ,,Omdat wij dit avontuur met z’n tweeën aangaan en ik inmiddels ook al in het bedrijf zit, kom je tot meer. Bovendien zal ik zo beter snappen waar Hessel mee bezig is, als hij op een ongeschikt moment op pad moet”, vertelt Zwiers. Het stel heeft ook een kundige zzp’er achter de hand als het echt begint te knijpen. ,,Hopelik rint it sa goed dat we op termyn noch immen yn fêste tsjinst oannimme kinne”, spreekt Hessel de Ree zijn ambities uit.

190405 Hessel de Ree bandenDe nieuwe tak van Bandenservice De Ree is in maart begonnen. Met een foldertje, een speciale website en een Facebookpagina wordt aan de weg getimmerd. De beste reclame moet echter van mond tot mond gaan. ,,Yn it wurkfjild sil ik it sjen litte moatte. Faaks ha minsken noch besteande kontakten en ik kom no pas om ‘e hoeke sjen. Ik wol as bannefitter yn elts gefal in goeie ferhâlding fan priis en kwaliteit dellizze. It stikje service moat ûnderskiedend wêze. Omdat ik nij bin ha ik eins mar ien kans om my te bewizen.” Harriet Zwiers heeft er alle vertrouwen in. ,,Kwaliteit staat uiteraard voorop. Hessel is bovendien altijd enthousiast en zit vol energie. De gunfactor is ook van belang.”

Meer informatie vindt u op BandenserviceDeRee.nl. Voor een spoedvraag kunt u bellen met 0646899269.

(Foto's: De Zakenman)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!