Menu

181012 Rumpff Trading gezinSINT NICOLAASGA – Sint Nyksters met een oog voor niet alledaagse dingen zien af en toe de meest bijzondere voertuigen in het dorp voorbij komen. Achter het stuur van oldtimers, tuktuk of foodtruck zit vaak Jan Wiete Rumpff om even de tank vol te gooien of een testritje te maken. Samen met zijn vrouw Mariska heeft hij een handelsbedrijf in Sint Nicolaasga. ,,Je verkoopt vaak een stukje emotie.”

Volgens Jan Wiete Rumpff kennen maar weinig dorpsgenoten Rumpff Trading aan de Molenkap. Toch zit de onderneming al sinds 2011 in Sint Nicolaasga en is het sinds 2002 de schakel tussen kopers en verkopers vanuit de hele wereld. ,,In het begin zat de handel voornamelijk in bedrijfswagens. In de loop van de tijd verkochten we steeds meer bouwmachines. De afgelopen jaren zijn de oldtimers in trek en verdiepen we ons daar weer meer in.” Rumpff legt uit wat de kern van de bewegingen in de handel is. ,,Bij een groeiende markt speel je in op de vraag.”

Jan Wiete en Mariska Rumpff voeren samen de VOF. Beide komen ze uit een ondernemersgezin en daardoor lijkt het ondernemerschap voorbestemd. Het handelsbedrijf is ontstaan nadat Rumpff bij diverse autobedrijven heeft gewerkt. Met klassieke auto’s als hobby zag hij een kans in de in- en verkoop van voertuigen. ,,Ik koop en verkoop vooral spullen die ik zelf ook leuk vind.”

181012 Rumpff Trading trailerDe contacten die in twintig jaar zijn opgebouwd, vormen de basis van de onderneming. ,,Als mij iets wordt aangeboden, dan kan ik er op vertrouwen dat het zo is als is beschreven. Dat werkt andersom net zo. Het kan zijn dat ik een voertuig of bouwmachine direct weer doorverkoop, zonder dat het ooit in Sint Nyk is geweest. Veel gaat naar mijn vaste Nederlandse en buitenlandse klanten, zoals handelsbedrijven, die het dan weer doorverkopen.”

Rumpff Trading begon in Dronten. Een gewenste woon-en-werk-locatie werd in 2011 aan de Molenkap in Sint Nicolaasga gevonden. ,,Het is niet een zichtlocatie, maar gezien de ligging aan de snelweg is deze plek enorm gunstig. De klanten weten ons goed te vinden.” Met regelmaat wordt er op het Sint Nykster bedrijventerrein door potentiële kopers een testrondje gemaakt in een bijzondere klassieke auto. ,,Merken of modellen met een bepaalde cultstatus verkopen altijd wel. Neem bijvoorbeeld een Renault 4, dat is een icoonauto. Een Landrover is dat ook. 4X4 heb ik eigenlijk ook altijd wel staan.” Mariska Rumpff typeert het aanbod als ,,een mix” tussen betaalbare klassiekers uit Amerika en Europa en praktische bedrijfswagens. ,,De bestelbussen komen bij klanten vanuit Moldavië tot Afrika terecht.”

,,Bij klassiekers gaat het echt om de emotie”, legt Jan Wiete Rumpff uit, ,,De kopers zijn vaak echt naar iets specifieks op zoek. Staat het antwoord op de vraag hier niet, dan hebben we zoveel contacten dat we eigenlijk nooit een nee hoeven te verkopen.” Het ondernemersechtpaar weet door de snelle doorstroom vaak niet wat een week later in de loods in Sint Nyk staat. Dit jaar worden er naar verwachting weer zo’n tweehonderd transacties gedaan. Het gezin, Jan Wiete en Mariska met hun vier kinderen, vervoert zichzelf door de handelsgeest ook regelmatig in een andere auto. ,,Zelf heb ik de voorkeur aan een praktische wagen. Degelijke, oude technieken met weinig elektronica. Nu heb ik een pickup onder handen, waar we straks in principe in gaan rijden. Komt er echter een geïnteresseerde koper die per se deze auto wil, tja, dan zeggen we ook dan geen nee.”

Naast opvallende auto’s (,,We zien zoveel bijzonders voorbij komen, dat het voor ons bijna niet meer bijzonder is”, aldus Mariska Rumpff) komen klanten soms met de meest originele betaalmiddelen. ,,Laatst bood iemand ter inruil op een aantal auto’s een paar hectare grond in Mexico aan. Of een marktkoopman die een auto met alleen maar biljetten van vijf euro uitbetaalt.”

De handel in klassieke auto’s, bedrijfswagens en bouwmachines biedt voor Rumpff Trading voldoende houvast voor de toekomst. ,,We hebben geen personeel. Kunnen we het zelf niet oplossen, dan huren we in.” Voor het technisch gereed maken van de auto’s wordt met Autobedrijf Bosma uit Sint Nyk samengewerkt. Voor de klassiekers zijn er goede contacten met diverse specifieke specialisten. ,,Zo kunnen wij ons volledig richten op dat wat wij leuk vinden, namelijk de in- en verkoop van niet alledaagse dingen.”

Kijk voor meer informatie op: Rumpff-trading.com 

(Foto's: De Zakenman)Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!