Menu

180627 Van Deynen Schermen aan bar en video wallSINT NICOLAASGA – De eerste Nederlandse vestiging van de befaamde restaurantketen TGI Friday’s in Utrecht, heeft een bijzonder Sint Nykster tintje. Van Deynen Smart Solutions is namelijk verantwoordelijk voor de audio- en video-installaties en de verlichting. Allemaal automatisch aangestuurd. Maar hoe komt een Amerikaanse bar&grill-keten in Sint Nicolaasga terecht? ,,Onze deskundigheid verspreidt zich van mond tot mond.”

Een heuse videowall met vier 55-inch schermen, vijf tv-monitoren boven de bar en een lichtinstallatie met elf scènes waarmee het restaurant op ieder moment van de dag automatisch in een andere sfeer wordt gezet. Een Italiaanse lichtontwerper heeft de hele installatie bedacht en wilde die graag eenvoudig kunnen bedienen. Jasper van Deynen liet de mogelijkheden zien en verbaasde de Italiaan met de mogelijkheden. De Sint Nykster kreeg de opdracht om alles te installeren en programmeren. ,,Denk bijvoorbeeld aan een happy hour wanneer de verlichting rond de bar sterker wordt. De automatische, voorgeprogrammeerde aansturing gaat vanuit de technische ruimte”, legt hij uit. Met twee man werd de bijzondere klus in twee dagen geklaard. ,,Het voortraject is intensiever dan de uiteindelijke werkuitvoering. Je moet goed in beeld krijgen wat de opdrachtgever precies wil en daar een goede invulling aan geven.”

180627 Van Deynen showroomAls professioneel installateur van audiotechnieken heeft de Sint Nykster vaker werk gedaan voor de The Project Company. Die onderneming begeleidt inrichtingsprojecten voor het bedrijfsleven. Tot grote tevredenheid voorzag Van Deynen Smart Solutions de kantine van de Nederlandse MTV-studio’s van technische toepassingen op het gebied van beeld en geluid. ,,Via via ben ik met The Project Company in contact gekomen. Zij zochten een goede partner op het gebied van beeld- en geluidssystemen en werden door een kennis op mijn spoor gezet.

Veel inwoners van Sint Nicolaasga zullen Van Deynen vooral kennen van de showroom aan de Kerkstraat. Daar staat de particuliere verkoop centraal. Van complete thuisbioscopen tot koptelefoons en losse geluidssets zijn er op vrijdagmiddag en zaterdag te bewonderen. ,,Vanaf het begin is het bedrijf een combinatie van de professioneel zakelijke en particuliere markt geweest.” Van Deynen voorziet onder andere kerken van audio-apparatuur en bedrijven van presentatieruimtes met video-conferentiemogelijkheden. Een leuk lokaal project is de Corneliahoeve in Eesterga geweest, waar de filmzaal is aangepakt. ,,De zorgverleners hadden daar best veel werk van het starten en uitzetten van films. Wij hebben een mediaplayer geïnstalleerd zodat op bepaalde tijden films als die van Laurel&Hardy automatisch starten.”

Jasper van Deynen ziet dat de vraag naar domotica in zijn vakgebied toeneemt. Door het aanleggen van dergelijke systemen wordt het gebruik van elektronica tot in de kleinste dingen geautomatiseerd. ,,Denk bijvoorbeeld aan ouderen, die door domotica langer thuis kunnen wonen. Denk bijvoorbeeld aan een intelligente deurbel. Op de tablet kan de bewoner zien wie er voor de deur staat en met een druk op de knop kan de deur worden geopend.” Met de systemen kan het comfort van wonen worden verhoogd. ,,Rituelen die je ‘s ochtends hebt kun je automatiseren. Als je ‘s ochtends altijd om zeven uur het journaal kijkt, dan zorgt een wekker dat de tv op de juiste zender aan staat en de verlichting op het juiste niveau is. Als je dan naar het werk gaat, kan met één knop de hele woning worden afgesloten en hoef je je geen zorgen te maken dat de tv op de slaapkamer misschien nog aan staat.”

180627 Van Deynen Schermen aan bar 2De ontwikkelingen zetten door. Een koelkast die precies bijhoudt hoeveel eten er is en automatisch een bestelling plaatst als het op raakt. Van Deynen kan in zijn eigen woning alles met spraakbesturing via Alexa aansturen. ,,Het werkt ontzettend handig als je bijvoorbeeld met vlees bezig bent en je wilt meer licht. Je hoeft niet je werk aan de kant te leggen en je handen te wassen om het licht te bedienen.”

De Sint Nykster onderneming krijgt ook steeds meer vragen naar intelligente camera’s en beveiligingsinstallaties. ,,Men ziet hoe mooi en handig de systemen kunnen zijn. Bovendien worden de toepassingen ook steeds betaalbaarder. Intelligenter is overigens wel tot op een zeker hoogte. Mensen gaan er soms vanuit dat je, net zoals in films, bijna onbeperkt kunt inzoomen. Zonder kwaliteitsverlies. De nieuwe 4UHD-systemen zijn al vier keer scherper, maar wil je twee weken tot een maand aan beelden terug kunnen kijken, dan moet je er rekening mee houden er hele grote dure harde schijf moet komen.” Draadloze bewakingssystemen biedt Van Deynen niet aan. ,,Daar staan we niet achter. Een camera moet constant een beeld versturen. Draadloze systemen zijn daardoor onbetrouwbaarder. Draadloze alarmsystemen installeren overigens we wel. Informatie uit een bewegingsmelder is nog geen duizendste van wat een camerabeeld moet doen.”

Van Deynen Smart Solutions hoopt in de toekomst te kunnen groeien, zowel in de particuliere als de zakelijke markt. ,,De kwaliteit van het werk verspreid zich nu al van mond tot mond. Die lijn hopen we door te zetten.”

 

(Foto midden: De Zakenman, overige foto's Van Deynen - tv-schermen en videowall bij TGI in Utrecht)Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!