Menu

febr 2018 Nota 2

SINT NICOLAASGA - De schaatskoorts  loopt  overal al aardig op. De vooruitzichten voor de komende dagen zijn prima. De ijsbaan van de ijsclub Donia wordt nauwlettend in de gaten gehouden. Ook het buitenijs ligt  er op veel plaatsen prachtig bij maar is erg op dit moment nog onbetrouwbaar.

Bij Nota’s Smederij in Sint Nyk is alles in gereedheid gebracht. Er zijn al heel wat schaatsen geslepen. ,,Afgelopen zaterdag was het erg druk met slijpen en reparaties”, zegt Piet Nota, die zelf fanatiek schaatser is. In de winkel zijn de meest gangbare schaatsen op voorraad. De afgelopen jaren zijn specifiek voor het rijden op natuurijs veel verbeteringen doorgevoerd aan de schaatsen. De harde schoenen zijn vervangen door de zogenoemde 'Soft'-varianten waarbij de voeten veel warmer blijven. De pasvorm is verbeterd zodat men prima lange afstanden kan schaatsen zonder zere voeten te krijgen.

,,We merken ook dat de klanten steeds meer informeren naar de schaatshelm. In de marathon is het al enkele jaren verplicht. Op Thialf zie je ze ook steeds meer schaatsers met helm rijden en de verwachting is, dat het net als bij fietsen en skiën, steeds meer wordt gebruikt. Voor het schaatsen zijn er wel speciale helmen omdat bij een val je vaak op het achterhoofd op het ijs terechtkomt. De schaatshelm is daar speciaal op aangepast”, aldus Harry Nota.

De vooruitzichten zijn prima en alles lijkt erop dat we deze week kunnen schaatsen. Ondanks dat het naar verwachting druk wordt, hopen de broers zelf ook nog een paar baantjes op natuurijs te maken.

febr 2018 Nota 1

 Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!