Menu

090218 jumbo mokken actie 12

De bekende Friese kunstschilder Wiebe van der Zee, vooral bekend van zijn aquarellen van koeien en andere boerderijdieren, was vrijdagochtend op bezoek bij supermarkt Jumbo Jan Altenburg.

Jumbo Jan Altenburg startte op 1 januari met nog een zeventiental andere Jumbo-filialen in het noorden een spaaractie met mokken, borden en andere zaken. De actie loopt tot 25 februari. Leuk detail is, dat Wiebe van der Zee ook duidelijk de Sint Nykster toren in zijn schilderwerk gebruikt. 

,,De actie slaat enorm aan", zegt Jan Altenburg, ,,Vorig jaar organiseerden we ook al een actie met de Van der Zee artikelen. Op de facebook pagina van de Sint Nykster weggeefhoek zie je nu ook dagelijks een vraag en aanbod-spel naar de zegels."

In de winkel nam Wiebe van der Zee ruim de tijd voor mensen die vragen over zijn producten hadden. Veel inwoners van Sint Nicolaasga krijgen wel een warm gevoel bij de Sneker schilder. Zo werd bij de opening van Jaring de Wolff eind jaren negentig bezoekers een copy van een aquarel cadeau gegeven. Ook daarop is Sint Nyk duidelijk herkenbaar. In menige huiskamer prijkt daarom wel een schilderij van Van der Zee waarop vaak met een koe of paard in een Fries landschap staat afgebeeld.

(Foto: De Zakenman)

img654

 Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!