Menu

180201 Paardenmarathon De Oorsprong gebouwSINT NICOLAASGA - Hotel De Oorsprong en Restaurant De Stoeterij pakken in februari en maart uit met film en theater. Voor de jongsten is er op zondag 18 februari zelfs een speciale kindermiddag met Inkipinki Poppentheater, die gratis toegankelijk is. 

Bij het etablissement in de voormalige stoeterij worden de activiteiten veelal gecombineerd met een diner. Op donderdag 15 februari wordt bijvoorbeeld afgetrapt met 'Samba'. Na het diner om 18.00 uur begint de meeslepende filmhuisfilm met in de hoofdrol Omar Sy van Intouchables om 19.00 uur. Op donderdag 1 maart draait met dezelfde aanvangstijden 'De hel van 63' over de barre Elfstedentocht die in 1963 plaatsvond. Op donderdag 29 maart is er een speciaal 'Theaterdiner' met het thema 'Drie decadente dames'. Vanaf 18.30 verzorgt Wijmakenmooiemomenten.nl, bekend van 'De Bruiloft', de bijzondere avond. Aanmelden en reserveren is gewenst, ook omdat enkele activiteiten pas doorgang vinden bij een
minimum aantal deelnemers.

180201 Schilderij Marten Alkema Sound of MusicSchilderij Sound of Music van Marten Alkema

Zondag 18 februari is met het Inkipinki Poppentheater dus speciaal voor de kinderen. Het belooft een vrolijke en gezellige middag te worden waar wordt gesminkt, geknutseld en de kinderen met het poppentheater worden vermaakt. De middag begint om 14.00 uur en eindigt rond 17.00 uur en is gratis toegankelijk.

Exposities
Vanaf 5 februari exposeren er ook weer drie nieuwe kunstenaars in De Oorsprong. Allereerst gaat het om Marten Alkema uit Harlingen. Zijn schilderijen hebben een eigentijdse stijl, met een balans tussen abstract-expressionisme en CoBrA. Alkema werkt met acrylverf en spuitbus, aangevuld met diverse technieken en materialen. Zo verwerkt hij karton, stof en niet voor de hand liggende producten.

Ilona Tanke-van Dijk schildert voornamelijk landschappen en portretten van mens en dier in een losse, impressionistische stijl. Ze gebruikt daarvoor acrylverf en olieverf. Tanke-van Dijk, in het dagelijks leven schilderdocent Volkshochschule Grafschaft Bentheim schildert vaak pasteus en gebruikt graag veel verf.

De derde exposant is Joke Ket uit Hurdegarijp. Zij laat in haar werk voornamelijk de liefde voor Friesland zien. Met name de Waddenzee, in al haar facetten - van de Waddeneilanden tot schelpen en het slik, komt veelvuldig terug. Een deel van de verkoop van haar werk gaat naar haar andere liefde, namelijk Stichting Kalpitiya (www.kalpitiya.nl). De stichting realiseert en financiert in het plaatsje op Sri Lanka kleine projecten.

(Archieffoto boven: De Zakenman)

180201 Schilderij Ilona TankeSchilderij Winterlandschap van Ilona Tanke

180201 Schilderij Joke KetWaddenzee staat vaak centraal in schilderijen Joke KetHelp De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!