Menu

170810 auke de vriesLANGWEER - Jachtwerf Auke de Vries aan de Oasingaleane in Langweer is verkocht. Daarmee komt een einde aan een tijdperk van meer dan een halve eeuw. Na 54 jaar gaan Auke de Vries en zijn vrouw Carla het wat rustiger aan doen. Het echtpaar gaat wel door met de Edwin Stichting, die met het Edwinhuis aan de overkant van de weg een vakantiemogelijkheid biedt voor ouders met een zwaar lichamelijk gehandicapt kind.

,,Op 1 oktober houdt het voor ons op", vertelt Auke de Vries. ,,De leeftijd is voor ons de reden om het rustiger aan te gaan doen. Ik heb hier inmiddels 54 jaar met veel plezier gewerkt, maar je moet op een gegeven moment ook een stapje terug durven te doen." Zeilschool Langweer BV neemt de jachtwerf over. ,,Zij hebben aangegeven op dezelfde manier door te willen gaan." 

Ondanks dat ze jachtwerf overdragen en die werkzaamheden stoppen, gaan Auke en Carla de Vries wel door met de Edwin Stichting. Het echtpaar uit Langweer heeft meegemaakt hoe omslachtig vakantievieren met hun gehandicapte zoon Edwin was. Op advies van anderen werd een stichting opgericht om gehandicapten op met de woning tegenover de jachtwerf een vakantie te kunnen bieden zonder de optocht van materialen. Ook is er een aangepaste boot beschikbaar voor een tocht over de Friese meren.

Wel wordt er afscheid genomen van Museum 't Boatsje, dat in het pand bij de jachtwerf was ingericht. Scheepslampen, -blokken, -motoren, oude prenten en boeken, houten gereedschappen en zo'n honderdvijftig oude modelbootjes waren daar uitgestald. ,,Dat was eigenlijk mijn passie. Helaas is dat nu voorbij", geeft Auke de Vries aan. Een deel van de collectie miniatuurbootjes is inmiddels verkocht en staat al niet meer in het museum. ,,De mooiste exemplaren houd ik zelf." 

Afgesproken is dat de sleutel na het zomerseizoen aan Zeilschool Langweer wordt overgedragen. ,,We gaan tussendoor nog twee weken vakantie, maar na 1 oktober hebben we onze spulletjes gepakt en is het echt voorbij. Gelukkig hoeven we niet stil te zitten. We hebben nog enorm veel bezigheden, de mensen hoeven niet bang te zijn dat we stil gaan zitten", lacht De Vries.

(Foto: De Zakenman)Beste lezer van DeSintNykster.nl,

Fijn dat je onze berichten leest! Houd dit unieke nieuwsmedium in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl.

Ja, ik word Vriend!