Menu

130717bedrijventerrein sint nyk 12SINT NICOLAASGA - Alle activiteiten rondom De Jong Foodrecycling aan De Wieken in Sint Nicolaasga worden in de toekomst onderdak uitgevoerd. Momenteel worden er op zevenduizend vierkante meter grond voorbereidende werkzaamheden getroffen voor een grote loods, die bij het huidige bedrijfspand wordt gerealiseerd.

De Jong Foodrecycling treft de maatregel om met name stankoverlast zoveel mogelijk in perken. Het Sint Nykster bedrijf is gespecialiseerd in het verwerken reststromen van onder andere de levensmiddelenindustrie. De producten, die niet meer voor menselijke consumptie geschikt zijn, worden verwerkt in diervoerders. De stromen die daar ook niet meer voor kunnen worden ingezet, gaan door als grondstof voor vergisting of compostering.

Het transport en de opslag leverde bij ongunstige wind geuroverlast op voor omwonenden. De Jong Foodrecycling wil de situatie verbeteren. Het vergunningentraject is inmiddels zover gevorderd, dat met de eerste werkzaamheden kan worden begonnen. Eerder gaf gemeente De Fryske Marren ook al een vergunning af voor het plaatsen van vier luchtbehandelingskasten op het dak van het bedrijfsgebouw.

(Foto's: De Zakenman)

130717bedrijventerrein sint nyk 4Beste lezer van DeSintNykster.nl,

Fijn dat je onze berichten leest! Houd dit unieke nieuwsmedium in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl.

Ja, ik word Vriend!