Menu

200 leasefietsSINT NICOLAAGA - Tweewielerspecialist Nota heeft zaterdag zijn tweehonderdste lease-racefiets afgeleverd. Ruim vijftien jaar geleden zijn de broer Piet en Harry Nota begonnen met dit project om met name de jeugdige sporters een goede start te geven met hun eerste stappen op de racefiets.

Het is begonnen toen schaats- en trainingsclub STD naast de smalle ijzers, ook de racefiets in haar trainingsprogramma opnam. Bij de broers, die beiden zelf fanatiek fietsen, kwamen de ouders met hun kinderen met een op marktplaats gekochte fiets waaraan veel markeerde of die niet de juiste maat had zodat er redelijke wijs niet op gefietst kon worden. ,,We hebben toen naar een andere oplossing gezocht voor de sporters” vertelt Harry Nota, ,,Ieder jaar proberen we een aantal fietsen hiervoor extra scherp in te kopen zodat we het leasen aantrekkelijk kunnen houden." Voor het gebruik wordt een vast bedrag gerekend. Dit varieert tussen de 150 en 175 euro. ,,Dit jaar gaat het voornamelijk racefietsen van het merk Koga, maar we hebben ook Giant en Merida in het project."

De leaseperiode loopt parallel met trainingstijden bij Thialf in Heerenveen. ,,Als die sluit beginnen wij met het klaarmaken van de fietsen. Dan is er vaak al een wachtlijst. In oktober als het schaatsseizoen begint, nemen we weer contact met de sporters op of ze de fiets willen inleveren of tegen een scherpe prijs willen houden", aldus Nota. Inmiddels gaat het al lang niet alleen meer om leden van STD, die gebruik maken van het aanbod. Uit heel het noorden komen de sporters naar Sint Nyk om een racefiets te leasen. ,,Ook zie je steeds meer vaders of moeders, die samen met hun zoon of dochter er samen op uit trekken."

Voor informatie over het leaseproject kunnen belangstellenden contact opnemen met Nota Tweewielerspecialist. Telefoonnummer is 0513-431303  of stuur een mail naarBeste lezer van DeSintNykster.nl,

Fijn dat je onze berichten leest! Houd dit unieke nieuwsmedium in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl.

Ja, ik word Vriend!