Menu

zoeken

280217 scootmobiel 3SINT NICOLAASGA – Scootmobiel Friesland opent met twee open dagen haar nieuwe showroom aan de Bovenkruier in Sint Nicolaasga. Door een nieuwe gelijkvloerse inrichting wordt er beter gehoor gegeven aan de toenemende vraag. ,,In scootmobyl is allang net mear oubollich.”

Honderdzestig vierkante meter is ingericht voor de uitstalling van scootmobiels. Van kleine opvouwbare modellen tot overkapte wagentjes, die bijna op auto’s lijken. Simon de Jong van Scootmobiel Friesland kijkt trots rond in de nieuwe ruimte. ,,De útstalling op de earste ferdjipping folstie. We hiene in lift dus de minsken koene ús altiten wol berikke. De fraach waardt hieltiten grutter en dan is it dochs altiten in hiele optocht om de modellen fan boppe nei ûnder te krijen. Dat is no in hiel stik ferbettere.”

Simon de Jong is in 2008 door een vertegenwoordiger van een scootmobielimporteur benaderd om de verkoop op te starten. Hij runde toen nog bij een transportbedrijf in Sint Nyk. ,,Nea hie ik dêr sa by stilstien. Troch de fergrizing seach ik wol gelyk in gat yn ‘e merke. Alderen wolle hieltiten langer thús wenje. In scootmobyl makket harren in hiel stik mobiler, wêrtroch de minsken ek de sosjale kontakten ûnderhâlde kinne. It foardiel sit somtiden mar yn lytse dingen, mar troch in scootmobyl hoege âlderen bygelyks foar it heljen fan in pak molke net in berop te dwaan op de buorman of de bern.”

Als gevolg van wisselende inzichten (,,Dat krije jo mei mear kapteins op in skip”) besloot De Jong om na 22 jaar de transportwereld vaarwel te zeggen. Twee-en-een-half jaar lang deed hij de verkoop van scootmobiels erbij, maar de Sint Nykster zag voldoende potentie om daar zijn werk van te maken. Een loods aan de Bovenkruier werd volledig geschikt gemaakt voor de verkoop. Hij besloot om naar Taiwan te gaan en uiteindelijk zelf de meer trendy modellen te importeren. ,,Scootmobyls sjogge der tsjinwurdich flitsend út, mei led-ferljochting, feiligenssystemen en boppedat remje se automatysk yn skerpe bochten.”

280217 scootmobiel 1Aan de hand van het beoogde gebruik, de actieradius en de thuissituatie wordt bepaald welk model het beste bij de klant past. ,,Faaks komme minsken hjir as se net mear autoride meie en it fytsen net mear wol. In scootmobyl jout noch altiten dat frije gefoel. Oan de hân fan de fraach fan ‘e klant kinne we faaks al hiel rap twa geskikte modellen oanwize.” De exemplaren van het Nederlandse merk Life&Mobility zijn in opkomst. Die blijken zeer geschikt voor mensen, die wat krapper wonen. ,,We fiere dit merk no oardel jier en we sjogge dat minsken it ek wol noflik fine dat it om in Nederlânsk produkt giet. It foardiel is dat we ek wat rapper skakelje kinne as der wat mei de ûnderdielen is.” Een ander populair merk is de King Cobra, waarvan sommige modellen twintig kilometer per uur kunnen halen. ,,Wy binne de ienige yn Nederlân, dy dit merk ha. Dus de minsken komme út it hele lân nei Sint Nyk ta foar sa’n scootmobyl.”

Het team van Scootmobiel Friesland onder aanvoering van Simon de Jong bestaat verder uit deeltijdverkoper Arnold Boonstra en sinds kort fulltime monteur Jan Snijder. ,,De nije romte is de earste stap. De webshop en oare saken rinne. De ambysje is no om mei ús monteur folop yn te setten op service. De minsken kinne mei mankementen no altiten by ús te lâne. Faaks is in probleem hiel simpel op te lossen, omdat minsken in ferkearde hendel of knop brúkt ha. Mar ek elektronysk steane wy foar de minsken klear. Der is altiten in reservemodel beskikber, sadat de klant nea sûnder scootmobyl sit. De service is dus ien fan de wichtigste dingen dy’t we ússels as doel steld ha.”

In de showroom staan overigens niet alleen scootmobiels. De onderneming biedt bijvoorbeeld ook de zogenoemde Sta-op-stoelen aan, waardoor ouderen eenvoudiger uit de relaxstoel kunnen komen. Bovendien is met de verbouwing nauw samengewerkt met Iksopar, dat haar bedrijf aan de andere kant van de Tsjûkemarwei heeft. Erol Raposki heeft de tegels in de nieuwe showroom van Scootmobiel Friesland gelegd. ,,We ha doe de mooglikheden besprutsen om hjir foar de ferkeap in douche-wc yn te rjochtsjen. De doelgroep derfoar komt fansels by ús oer de flier. Sa ha we in hiele moaie wikselwurking mei inoar.”

De grootste drukte voor Scootmobiel Friesland is in het voorjaar. Iedereen wil dan graag buiten genieten van het mooie weer. Daarom heeft De Jong de opening van de nieuwe showroom en de open dagen op vrijdag 10 en zaterdag 11 maart ingepland. De onderneming heeft voor deze gelegenheid extra modellen ingekocht, waardoor er ook scherpe aanbiedingen zijn. Bovendien hebben geïnteresseerden tijdens de twee dagen de kans om even op de nieuwste scootmobiels te rijden. ,,Fansels binne we hiel grutsk op de nije showroom. Tidens de iepen dagen litte we alles graach oan de minsken sjen. Boppedat leit de drompel om hjir efkes binnen te stappen dan miskien ek wat leger.”

Voor meer informatie kijk op ScootmobielFriesland.frl

(Foto boven: Arie Bruinsma, Foto onder: De Zakenman)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!