Menu

zoeken

161102 Datatoren SpannenburgSPANNENBRUG - Automatiseringsbedrijf ViaData uit Heerenveen heeft donderdag de toren in Spannenburg feestelijk geopend als opslaglocatie van data. Twee verdiepingen zijn daarvoor ingericht.

Het grootste voordeel van dataopslag in de 118 meter hoge toren van Spannenburg is volgens ViaData dat er gebruik wordt gemaakt van het zogenoemde direct free air cooling. De kosten voor het koelen van de servers vormen bij 'normale' datacenters globaal de helft van de energiekosten. Omdat er nu op natuurlijke wijze koele gefilterde buitenlucht langs de servers gaat, wordt er tot ruim veertig procent in die kosten bespaard. 

,,Onze klanten willen dat hun eigen servers binnen een betrouwbare omgeving worden beheerd en het liefst in de eigen regio", verklaart directeur Robert Procee van ViaData Automatisering de keuze voor de toren in Spannenburg. Het iconische bouwwerk is overigens in bezit van Alticom, dat 24 media-torens in Nederland beschikbaar stelt voor datacenters. 

(Foto: De Zakenman)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!