10042016renado vwc 2MUNNIKENBUREN - Met vijf knotsgekke laatste minuten heeft Renado twee belangrijke punten verspeeld tegen VWC. In het eerste kwartier leek het er nog op dat Renado een gemakkelijke middag zou beleven tegen voetbalvereniging V.OG-De Westhoek-combinatie.

Renado begon scherp aan de wedstrijd al was goed voetbal op een bar slecht speelveld moeilijk . Na 10 minuten werd de bal nog van de doellijn gehaald. Vijf minuten later was het Theunis Sloothaak, die randje buitenspel de 0-1 scoorde. Na de eerste 15 minuten zakte het spelpeil en goede combinaties waren zeldzaam. Halverwege hadden de meegereisde toeschouwers meer oog voor de ooievaar boven het veld dan naar het getoonde spel. Renado had nog volop kansen om de score uit te breiden maar de scherpte ontbrak. Er werd te weinig gebruik gemaakt van de snelheid van de vleugelspitsen.

In de tweede helft een slap spelend Renado, dat zich onnodig in de problemen bracht. Halverwege de tweede helft een paar vervellende blessures aan Renado zijde. Eerst kreeg Rudi Postma de bal hard in de onderbuik, die de verzorgster van Renado nog met een spons in de nek kon oplappen. Vijf minuten later werd de beste man van Renado, Hans Semplonius, vol op het enkel geraakt en moest geblesseerd het veld verlaten.

De organisatie was even zoek en gelukkig voor de Sint Nyksters ging de bal na een inzet van VWC net naast. Even later werd Renado toch verrast en maakte VWC de gelijkmaker. In de slotminuten nog volop kansen voor Renado op de overwinning. In de 85ste minuut scoorde Tjitte Werkman de 1-2 en leek een overwinning een zekerheid. Renado vierde nog volop de 1 -2  toen VWC vanaf de aftrap richting Renado doel stormde. De verdediging had in het strafschopgebied een overtreding nodig om de aanval  te stoppen. De toegekende penalty werd in eerste instantie prima gestopt door Renado-doelman Fariz Mesud, maar de nog discussiërende Renado verdediging verzuimde om de meegelopen VWC-aanvaller te volgen, die alsnog de gelijkmaker maakte. In de allerlaatste minuut kreeg invaller Theo Steneker nog een dot van een kans, maar zijn inzet ging net naast. Renado verspeelde hierdoor geheel onnodig twee punten zodat Bolsward SC de Sint Nyksters van de tweede plaats stoten. De Bolswarders wonnen overtuigend met 6-1 van Oosterlittens.