VVI algemeenHARLINGEN - Het is Zeerobben, tot zaterdag koploper in de tweede klasse I, wederom niet gelukt om VVI uit Idskenhuizen op de knieën te krijgen. Won de ploeg uit Idskenhuizen eerder dit seizoen met 6-3 van de ploeg uit Harlingen, nu werd er een knap 2-2 gelijkspel uit het vuur gesleept.

Een ander scenario leek zich echter af te tekenen, toen Zeerobben na vier minuten speeltijd het net al had gevonden. Een groot deel van de eerste helft had VVI het erg lastig met het aanvalsspel van de Harlingers, maar gaandeweg kreeg de ploeg van trainer André Semplonius steeds meer vat op het spel. Dat resulteerde in de terechte 1-1 van Tobias Draaisma, die van grote afstand de bal in de rechterbovenhoek wist te werken.

In het begin van de tweede helft was het wederom Zeerobben, die sterk uit de kleedkamer kwam. In de tiende minuut keek VVI wederom tegen een achterstand aan. Lang leek het er op dat de thuisploeg de wedstrijd naar zich toe zou trekken. Alleen de grote kansen werden niet benut. Invaller Avinash Kania was na een rebound wel koel waardoor de oranjehemden op 2-2 kwamen. Dat was ook de eindstand.

Aan het gelijkspel heeft de ploeg uit Idskenhuizen weinig. VVI blijft vijfde met een afstand van zeven punten tot de nummer vier en hetzelfde aantal punten tot de nummer zes. Volgende week staat de ploeg van Semplonius tegenover 't Fean '58. Op 19 december verloor VVI nog met 4-1 van de ploeg uit Surhuisterveen.

(Archieffoto: De Zakenman)