03042016 Renado steenwijkerwoldSINT NICOLAASGA – Met een prima 4–0 overwinning op Steenwijkerwold heeft Renado zich genesteld op de tweede plaats in de vierde klasse A. In een knotsgekke competitie, waar Renado na de winterstop in zes wedstrijden zestien punten wist te behalen, is de strijd om de tweede plaats, met nog vijf wedstrijden te gaan, nog in volle gang. De tweede plaats geeft recht op deelname aan de degredatie/promotie van de derde klasse.

Wie er boven aan de voetbalknoppen draaide, zal nooit helemaal duidelijk worden, feit was wel dat Guido de Weerd afgelopen zondag in de veertiende minuut van deze wedstrijd op magistrale wijze een doelpunt maakte. Landelijk werd er rondom aandacht geschonken aan het overlijden van Johan Cruijff, in de als eerbetoon aangekondigde 14e minuut, Guido  de Weerd gaf er middels deze treffer onbedoeld wel een heel speciale lading aan. Het was door een treffer van Theunis Sloothaak toen al 1-0. Al met al dus wel een teken dat Renado van meet af aan heel goed bij de les was deze wedstrijd. In tegenstelling tot de wedstrijden vóór de winterstop, is langzamerhand ook bij het elftal zelf doorgedrongen dat je er als team vanaf minuut één moet staan, en dat er slechts kan worden gewonnen als je allemaal bereid bent tot het gaatje te gaan. De overwinningen van de laatste weken stand renadozorgden voor een fikse dosis zelfvertrouwen, en met een voorhoede als die van nu, kun je er donder op zeggen dat iedere verdediging het daar moeilijk mee krijgt. De ruststand was 2-0, maar had ook zomaar verdubbeld kunnen worden, gezien het groot aantal kansen voor Renado.

Na rust maakte Jaimy Carbain 3-0 op aangeven van wederom Guido de Weerd. Gert-Jan Vink bracht de eindstand op 4-0, door een kopbal na een goed opgezette aanval over rechts. Steenwijkerwold werd er moedeloos van, zo fanatiek werd er door het hele Renado-team gestreden. Na afloop bleek dat concurrent Bolsward zijn uitwedstrijd tegen RKO had verloren, en dus waren de mannen van trainer Frans á Nijholt ook nog eens opgeklommen naar de tweede plaats. Geen man van de wedstrijd deze keer, de bloemenhulde werd postuum gegund aan de beste voetballer aller tijden op de Nederlandse velden; Hendrik Johannes Cruijff, nummer 14.

(Foto: H. Werkman)