20032016 Renado blackboys 2SNEEK - Renado heeft in een slechte wedstrijd een punt weten te halen in de wedstrijd tegen Black Boys. Op het sportpark Schuttersveld was er een hoofdrol voor beide grensrechters.

De vlaggenist van de thuisploeg gooide zijn geloofwaardigheid vanaf de eerste minuut ten grabbel door wel heel opvallend voor het team te vlaggen. Scheidsrechter Koning moest geregeld de grensrechter corrigeren tot hilariteit van het meegereisde Renado publiek. De grensrechter van Renado, Arjan Postma, speelde in de laatste minuut van de wedstrijd een belangrijke rol door geheel terecht te vlaggen voor buitenspel tot ergernis van de Snekers die in de ontstaane consternatie nog twee keer rood in ontvangst mochten nemen en met negen man de wedstrijd eindigden.

Renado begon ongelukkig aan de wedstrijd. Door een handsbal van Hans Semplonius kwamen de Sint Nykster al na tien minuten door een penalty met 1-0 achter. Vlak daarna taste Fariz Mesud tweemaal mis. Ging de eerste bal nog net naast, maar de tweede werd door Black 20032016 Renado blackboys 1Boys genadeloos afgestraft. De van een beenbreuk terug gekomen Theo Steneker maakt na goed doorzetten toch de aansluittreffer. De Snekers hadden geluk toen een kopbal van Giedo de Weerd op de paal belandde, anders had het nog voor de rust gelijk geworden.

Ook in de tweede helft werd het spel niet beter. De opbouw van Renado achter wilde maar niet lukken. Het werd zelfs 3-1 na wederom knullig verdedigen. De hard werkende Henno Hogeling bracht de spanning terug door de 3-2 te maken. Vlak daarna werd hij gewisseld voor Theunis Sloothaak. Wat Renado eerst niet lukte, ging in het laatste kwartier beter en met snelle aanvallen op de flanken werd Black Boys onder druk gezet. Uit een snelle aanval was het Giedo de Weerd die Theunis Sloothaak wist te bereiken. Hij wist de bal keihard tegen de touwen te werken.

20032016 Renado blackboys 3Iedereen leek vrede te hebben met de punterverdeling tot de laatste minuut. In de hectiek achterin bij Renado werd de bal in buitenspelpositie in het doel gewerkt. De scheidsrechter wees naar het midden, maar de vlaggenist van Renado hield de vlag omhoog en omringd door Black Boy spelers bleef hij standvastig. De scheidrechter nam zijn constatering over zodat de eindstand 3 - 3 bleef. Gezien het spel mochten beide ploegen daar tevreden mee zijn, al zullen de Snekers daar vast anders overdenken.