19032016 VVI Nijland 3IDSKENHUIZEN - VVI heeft zaterdag met 2-1 gewonnen van Nijland. De eindstand doet vermoeden, dat het een spannende wedstrijd op het sportpark De Stripe is geweest. Echter, VVI is eigenlijk nooit in de problemen geweest maar verzuimde om met ruimere cijfers te winnen.

De eerste helft werd er alleen op de helft van de tegenstander gespeeld. Door knullig balverlies op het middenveld kwam de ploeg van André Semplonius in de 19e minuut geheel tegen de verhouding in op achterstand. VVI had precies 10 minuten nodig om orde op zaken te zetten. Ronald de Jong verraste de Nijland keeper uit een vrije trap van 20 meter en maakte op die manier fraai gelijk. Nog geen minuut later was het Johannes Kuperus die zijn 225ste competitie doelpunt maakte. Met een beheerste schuiver bracht hij de stand op 2 -1.

De tweede helft kon ook op papier worden afgedaan. Nijland voetbalde onmachtig en VVI was niet scherp, zodat het voor het publiek een saaie vertoning werd, maar wel met een nuttige overwinning van de ploeg uit Idskenhuizen als resultaat.