VoetbalLANGWEER - VV Langweer heeft drie belangrijke punten gepakt tegen VV Oldeholtpade. Een jong elftal dat ook meestrijd voor een podiumplek in de vijfde klasse A. Na negentig minuten stond er 1-0 op het scorebord bij It Tsjillân.

Het spel golfde op en neer in de eerste helft. Zowel Langweer als 'Olpae' kregen goede kansen. De thuisploeg had moeite met het snelle spel van de gasten, maar kreeg met spits Piet van der Weij wel een grootste kans. Hij raakte echter de lat. Ook Renee Feenstra kon de keeper één-op-één niet passeren, waardoor beide ploegen met een 0-0 stand aan de thee gingen.

De 17-jarige invaller Pieter Marten Brinksma opende de score in 55ste minuut na een scrimmage. De spits speelde ook in het vervolg een hoofdrol nadat hij met een tweede gele kaart van het veld werd gestuurd. De laatste tien minuten moet Langweer dus met tien man door. Voor de thuissupporters was et dus even billenknijpen, maar uiteindelijk wist de stand-in keeper Herman Roffel zijn doel de hele wedstrijd schoon te houden.

Door de winst blijft Langweer ook in de race voor de tweede periodetitel. Daarin heeft het elftal van Guido Pen een punt voorsprong op Dronrijp, maar wel met een wedstrijd meer gespeeld. Aengwirden volgt op twee punten, maar heeft zelfs twee wedstrijden minder gespeeld en heeft dus nog de minste verliespunten.

(Archieffoto: Persbureau Noordoost)