13032016 renado forward 2SINT NICOLAASGA - Renado heeft de goede lijn van afgelopen weken weten vast te houden en voor de vierde keer op rij werd een overwinning behaald. Zondagmiddag werd Old Forward uit Wilhelminaoord met 2 - 1 verslagen. Het blijft een spannende competitie waar nog alles mogelijk is. Renado bezet na zondagmiddag de vijfde plaatst met 28 punten uit 18 wedstrijden met twee punten minder dan nummer twee Bolsward SC.

Renado begon goed aan de wedstrijd je kon duidelijk merken dat de goede voorgaande wedstrijden naar meer smaakte. Al in de achtste minuut was het Giedo de Weerd, die de score opende met een wonderschoon doelpunt. Uit een een voorzet nam hij de bal in één keer op de voet en schoot diagonaal de bal onhoudbaar in de bovenhoek. In de eerste helft verder weinig wapenfeiten. De paar kansen die Renado kreeg, werden niet benut. Aan de andere kant kwam de ingevallen Renado-keeper Brun Bergsma, voor de afwezige vaste doelman Fariz Mesud, niet in de problemen.

In de tweede helft eenzelfde beeld. Renado kreeg wederom een aantal kansen maar wist dat niet te benutten. Old Forward kwam in de 68ste minuut langszij toen Jorrit Altenburg de bal ongelukkig in eigen doel werkte. Renado raakte niet in paniek en in de 77ste minuut was het Giedo de Weerd die, na goed aangeven van Rudi Postma, zijn tweede doelpunt maakt en de Sint Nyksters zo een verdiende overwinning 2 - 1 bezorgde.

Komende zondag speelt het elftal de uitwedstrijd tegen Black Boys, die op de derde plaats staat met 1 punt meer.

(foto's: De Zakenman)