04062656 Veld geslotenIDSKENHUIZEN - Veel wedstrijden werden afgelopen zaterdag afgelast. Na een keuring van het veld kon de wedstrijd tussen VVI en Hardegarijp 's middags toch aanvangen. Voor de Idskenhuizen werd het een deceptie tegen een ploeg, die tot dusver nog geen potten kon breken in de tweede klasse I. Waar VVI eerder dit seizoen met een 1-2 overwinning nog de drie punten mee naar huis nam, stond er nu na 90 minuten 1-3 op het scorebord.

Ondanks het doelpunt van Hans Neuenschwander kon niet worden verkomen dat VVI in de rust al tegen een achterstand aan keek. De ploeg uit Hardegarijp gaf de voorsprong in het tweede bedrijf niet uit handen en wist die zelfs met nog een punt uit te breiden. Voor trainer André Semplonius is de nederlaag een flinke tegenvaller na de 9-1 zeperd tegen Broekster Boys bij aanvang van de tweede seizoenshelft had VVI niet verloren. Al hadden de Idskenhuizers vier verliespunten achterstand op de top vier in de competitie, met een serie overwinningen kon in ieder geval de aansluiting worden behouden. Nu is de afstand van de mannen van Semplonius naar nummer vier Zuidhorn al zeven punten.

Volgende week speelt VVI de uitwedstrijd tegen rodelantaarndrager Zwaagwesteinde.

(Archieffoto: Persbureau Noordoost)