VoetbalHEERENVEEN - De op papier lastige uitwedstrijd tegen Heerenveense Boys is zaterdagmiddag door VVI omgezet in een 0-5 overwinning.

Om drie uur trapten de beide ploegen af. Op de ranglijst was het verschil tussen de beide ploegen tien punten, in het voordeel van de Idskenhuizers. Nadat vorige week in de slotminuten een gelijkspel tegen hoogvlieger VEV'67 werd gehaald, stapten de oranjehemden met een goed gevoel het veld op. Bovendien wist VVI eerder dit seizoen thuis in een doelpuntrijk duel ook al te winnen van Heerenveense Boys. Op 3 oktober werd het 6-4.

De ploeg van trainer André Semplonius ging voorvarend van start en liet er geen gras over groeien. Na enkele minuten schoot Johannes Lindeboom zowel de 0-1 als de 0-2 tegen de touwen. En voor de rust kwam ook Broer van der Zijl met zijn eerste doelpunt op het scorebord. Na de rust ging VVI vrolijk verder door met scoren. Rond de 65ste minuut tekende Broerd van der Zijl voor zijn tweede doelpunt. Het slotakkoord kwam van Daniël Kleiterp.

VVI blijft vast op de vijfde plaats staan. Volgende week staat een oefenwedstrijd tegen VV Workum ingepland. Op zaterdag 5 maart vervolgen de mannen van trainer André Semplonius de competitie op eigen veld tegen de nummer elf Hardegarijp.

(Archieffoto: Noordoost.nl)