08030854 Doel met netTJALLEBERD - De topper in de vijfde klasse A tussen de nummer twee Aengwirden en de nummer drie VV Langweer is zondag in een 1-1 gelijkspel geëindigd. Waar bijna alle wedstrijden het afgelopen weekend werden afgelast, inclusief die van streekgenoten VVI en Renado, kon het duel op het kunstgrasveld in Tjalleberd gewoon doorgaan.

Aengwirden begon feller aan de wedstrijd en kreeg de meeste kansen. Vlak voor rust werd het overwicht ook omgezet in een doelpunt. Langweer had de kans om het verschil nog voor rust goed te maken, maar de kans voor open doel was niet aan Herman Roffel gegund.

Langweer zette aan in de tweede helft maar kwam niet door de verdedigende muur die door de thuisploeg werd opgetrokken. Door rekken trok de scheidsrechter maar liefst zeven minuten als blessuretijd bij. Langweer zette nog één keer aan. De vechtlust werd beloond. Invaller Marc de Groot wist de bal in de 96e minuut in het doel te werken, na een scrimitsch voor de ogen van de doelman van Aengwirden.

Door het gelijke spel blijft er een gaatje tussen koploper Dronrijp (34 punten uit 13 wedstrijden) en de achtervolgers. Aengwirden staat met 29 punten uit 13 wedstrijden tweede. Langweer blijft derde met 27 uit 13. Nummer vier De Wâlden heeft twee wedstrijden minder gespeeld en staat op 24 punten.

(Archieffoto: Persbureau Noordoost)