Irnsum Renado 1IRNSUM -  Renado heeft in de uitwedstrijd tegen Irnsum het goede spel niet weten om te zetten in een overwinning. In de laatste vijf minuten van de wedstrijd werd een bijna zekere overwinning uit handen gegeven doordat de tegenstander uit twee dode spelmomenten op gelijke hoogte wist te komen. Hierdoor keerde Renado na de laatste wedstrijd voor de winterstop met een  2 - 2 gelijkspel huiswaarts.

Renado gaf van het beginsignaal af vol gas en dat resulteerde in de tweede minuut al in een doelpunt. Die werd echter vanwege buitenspel afgekeurd. Renado creërde in de eerste helft volop kansen. Een prima spelende Guido de Weerd was een constante plaag voor de tegenstanders. Jammer genoeg werd er niet zorgvuldig met de kansen omgesprongen. Ook een hard werkende Theunis Sloothaak lukte het niet om de Irnsum doelman te passeren.

Het duurde tot diep in de tweede helft voordat Renado een veldoverwicht in een voorsprong wist om te zetten. Jaimy Carbain werd goed de diepte ingestuurd en met een beheerste schuiver zette hij Renado volledig terecht in de 74ste minuut op een 0-1 voorsprong. Nog geen vijf minuten later was het Albert Anne Brouwer die met een prachtig doelpunt de stand op 0-2 bracht. Renado leek zo zijn beloning te krijgen van het goede spel en de wil om deze middag te te winnen. Tot vijf minuten voor het einde was er geen vuiltje aan de lucht.

In de 85ste minuut werd er een overtreding gemaakt aan de rand van het Sint Nykster zestienmetergebied  op een Irnsum-aanvaller. De daaruit voorkomende vrije trap belandde tot ieders verrassing in de linkerbenedenhoek. In de laatste minuut van de wedstrijd werd het tegen alle verhoudingen in zelfs nog gelijk toen uit een corner de bal achter de goed keepende Fariz Mesud tegen het net belandde. Renado verspeelde zo twee kostbare punten in een van de betere wedstrijd van de competitie tot dusver.