VVI algemeenOPEINDE - Een rode kaart voor Sido Oosterhof en de effectiviteit van ONT uit Opeinde hebben VVI zaterdagmiddag opgebroken. Na negentig minuten stond er een 3-0 eindstand op het scorebord. Voor het team uit Idskenhuizen een flinke domper omdat het van de tegenstander weinig tot niets te duchten had en het de afgelopen weken juist crescendo ging.

VVI reeg de kansen aanéén en gaf ONT weinig hoop op een goed resultaat. Toch ontbrak het de Idskenhuizers aan de effectiviteiten. Keer op keer was de uitblinkende keeper van de Peinsters een sta-in-de-weg. De 1-0 kwam net voor rust uit één van de spaarzame aanvallen van ONT. VVI ging na de thee door met het zoeken naar de treffer, maar na ruim een kwartier werd Sido Oosterhof vanwege natrappen van het veld gestuurd. Echter, ook met tien man was de ploeg van trainer André Semplonius de bovenliggende partij. In de laatste tien minuten van de wedstrijd profiteerde ONT van de ruimtes die op het veld ontstonden en scoorden het nog tweemaal.

VVI zakt door het verlies naar een vijfde plaats. De afstand tot de drie koplopers in de tweede klasse I bedraagt zeven punten, maar de oranjehemden hebben wel een wedstrijd minder gespeeld. Trainer Semplonius zal er voor moeten zorgen dat het volgende week op eigen veld tegen Be Quick Dokkum aan effectiviteit in ieder geval niet ontbreekt.

(Archieffoto: De Zakenman)