00030251 fluit scheidstrechterLANGWEER - Laagvlieger SC Flamingo uit Leeuwarden heeft verrassend een punt uit het vuur gesleept in Langweer. Waar de roodwitten de laatste weken flink op dreef waren tegen de hooggeklasseerde teams in de vijfde klasse A, kwam de ploeg van trainer Guido Pen zondagmiddag niet verder dan een 2-2 gelijkspel.

Vanaf het eerste fluitsignaal hadden de Langweerders grote moeite met het opportunistische spel van SC Flamingo. Binnen vijf minuten stonden de Leeuwarders al op voorsprong en een kwartier later kregen de gasten ook nog een penalty. Die werd echter door keeper Jesse Bilstra gekeerd. Tien minuten later was het desalniettemin raak. De aanvaller leek buitenspel te staan, maar het was vooral Langweer zelf dat het onheil over zichzelf afriep.

Nog voor rust rechtte de gastheren de rug. René Feenstra bracht de 1-2 ruststand op het scorebord. Het publiek had de koffie in de pauze nog niet eens op, toen de scheidsrechter een handsbal constateerde in het strafschotgebied van Flamingo. René Feenstra maakte vanaf elf meter koelbloedig zijn tweede doelpunt. Waar iedereen vervolgens verwachtte dat Langweer de score zou gaan uitbreiden, waren het de Leeuwarders die de beste kansen kregen. Guido Pen en zijn mannen mochten daarom blij zijn dat na negentig minuten de stand nog steeds 2-2 was.

Volgende week speelt Langweer, dat haar vierde plaats ondanks het puntenverlies vasthield, de uitwedstrijd tegen de nummer drie De Wâlden uit Damwâld.

(Archieffoto: Persbureau Noordoost)