RENADO BOLSWARDIA 3SINT NICOLAASGA - Renado is er zondagmiddag niet in geslaagd om te winnen van sc Boslward. In een competitie waar iedereen van iedereen kan winnen verloor Renado van de fusieclub uit Bolsward. Door het verlies van 1-2 blijft Renado steken op 14 punten uit elf wedstrijden.

Renado had in de eerste helft de wind tegen en hadden de Sint Nykster verdedigers moeite met de snelheid van de Bolswarder voorhoede. Uit een van de snelle uitvallen belandde de bal achter de Renado-verdediging en nadat eerst Fazid Mesud de bal nog goed blokkeerde, scoorde Bolsward de 0-1. De Sint Nyksters waren een paar keer gevaarlijk maar wist niet te scoren. De tweede helft was nog geen 10 minuten oud, toen Renado-speler Johan Potma door een onbesuisde actie met rood de kleedkamer kon opzoeken. De verdediging van Renado was nog opzoek naar de juiste posities. Bolsward profiteerde en bracht de 0-2 op het scorebord. De roodwitten probeerden met inzet nog wel om terug te komen. Een actie van Reggy Meurs had meer verdiend, toch was het Hans Semplonius die nog scoorde door goed doorzetten 1-2.

Volgende week moet Renado naar koploper Warga en mogelijk wordt de afgelaste wedstrijd tegen Irnsum nog gespeeld voor de winterstop begint.

(foto's: De Zakenman)