150904 trainer langweer Guido penLANGWEER - Opnieuw heeft VV Langweer een topploeg uit de vijfde klasse A een gevoelige nederlaag toegebracht. Op eigen veld werd zondagmiddag titelkandidaat VV Tijnje op een 2-0 verliespartij getrakteerd.

Ondanks de hardnekkige mist en het verzoek van de Tynsters om de wedstrijd vanwege de derby SC Heerenveen - Cambuur te verplaatsen, stonden de beide ploegen gewoon om twee uur 's middags tegenover elkaar. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd, toch was het trainer Guido Pen die de meeste gevaarlijke aanvallen voor zijn ploeg in het notitieblokje kon noteren. Op slag van rust was het ook de thuisploeg die op voorsprong kwam. De goal werd door Aurelius Faber gemaakt.

Langweer zette de lijn ook na de rust door. Na een kwartier spelen was het Pieter Marten Brinksma, die een afgeslagen vrije trap hard in het doel van VV Tijnje schoot. De roodhemden kwamen niet meer in gevaar en klimmen door de overwinning over Tijnje, alhoewel die ploeg nog wel een wedstrijd te goed heeft. Langweer staat met zestien punten uit acht wedstrijden op een knappe derde plaats.

(Archieffoto: De Zakenman)