Renado Black boys 1SINT NICOLAASGA - Een machteloos spelend Renado heeft zondagmiddag op een mistig sportpark met 0-4 verloren van Black Boys uit Sneek. Door het verlies zakt Renado onder de middenmoot. Langs de zijlijn wordt de kritiek op de speelwijze van de Sint Nyksters steeds luider.

In de eerste helft leek Renado nog enig vat te hebben op het spel van de Snekers. Een actie van Tjitte Werkman belandde in de handen van de Black Boys-keeper. In de 28ste minuut werd Renado-doelman Fariz Mesud door een ongevaarlijk lijkende uitval van Black Boys gepasseerd. Het werd voor de rust nog 0-2 toen een vrije trap dwars door de opgestelde muur ging en de bal in het net belandde.

De tweede helft gaf eenzelfde beeld. Het lukte Renado maar niet om enig druk te zetten op het doel van de gasten uit Sneek. Eindpasses belandden in de voeten van de tegenstander en de Renado-aanvallers werden niet of nauwelijks bereikt. Het was voor de spitsen vaak om moedeloos van te worden. Voor het publiek duurde het tot de 60ste minuut voor de eerste echte gevaarlijke aanval op de mat werd gelegd. Reggy Meurs brak door met een goede actie vanaf de zijlijn. Marten Postma zag zijn inzet strandden op de benen van de Black Boys-goalie. Ook een omhaal van Gert Jan Vink had beter lot verdiend. Het was Black Boys die nog tweemaal scoorde om zo verdiend de drie punten mee naar Sneek te nemen.