renado frisiaSINT NICOLAASGA - Net als buur VVI is Renado er niet in geslaagd om een ronde verder te komen in de bekerronde.  Tegen een van de oudste voetbal verenigingen uit Friesland LAC Frisia 1883  uitkomend in de 2e klasse werd het 1 - 3 voor de Leeuwarders. Renado gaf goed tegenstand maar uiteindelijk was het klasse verschil wat de doorslag gaf.

Al na 2 minuten stond Renado met 0 - 1 achter , Tjitte Werkman verzuimde om de bal resoluut uit te verdedigen en  Frisia strafte dit direct af . Frisia speelde in een te traag tempo om het Renado echt moeilijk te maken en de Sint Nykster kreeg zo ook een paar goede kansen.  Door goed doorzetten  vanaf de zijlijn van Guido de Weert belande de bal op lat van de Leeuwarders doel. Op slag van rust was het weer  Guido de Weert die Reggy Meurs in de gelegenheid bracht om te scoren. Reggy Meurs, die deze middag weer in de voorste linie stond,  scoorde beheerst zodat op slag van rust het 1 -1 werd.

De tweede helft was nog maar net een minuut bezig of weer slordig uitverdedigen van Renado werd wederom afgestraft.  Renado  bleef goed partij geven maar was niet bij machte om het de  twee klasse hoger spelende  Frisia  echt moeilijk te maken. In de 77ste minuut maakt Frisia  nog de 1 - 3 wat ook de eindstand werd.

( Foto's: De Zakenman)