00030251 fluit scheidstrechterOLDEHOLTPADE - Na de verrassende winst op koploper Dronrijp is het VV Langweer zondag opnieuw gelukt om van een hoogvlieger te winnen. Met 2-3 werd de uitwedstrijd tegen VV Oldeholtpade, tot zondag de nummer twee in de vijfde klasse A, gewonnen. In de wedstrijd gaf de leidsman van dienst drie penalty's voor overtredingen in het strafschop-gebied.

Langweer reeg vanaf het eerste fluitsignaal kansen aan elkaar, maar het was Oldeholtpade die het meest gevaarlijk was. Tien minuten voor rust was het echter Sander Drost, die voor de 0-1 ruststand tekende. Na een kwartier in de tweede helft scoorden de roodhemden opnieuw, dit keer uit een penalty, die door René Feenstra werd benut. Een kwartier voor tijd maakte Oldeholtpade de aansluitingstreffer. Enkele minuten daarna trok de thuisploeg de stand gelijk dankzij een toegekende strafschop. Nadat de keeper van Oldeholtpade zich vlak voor het eindsignaal vergreep aan aanvaller Pieter Marten Brinksma, kon René Feenstra vanaf elf meter opnieuw scoren.

Op 1 november staat opnieuw een wedstrijd tegen een hoger geklasseerd elftal op het programma. Thuis moet de ploeg van trainer Guido Pen aantreden tegen Tijnje.

(Archieffoto: Persbureau Noordoost)