vvi zwaagwesteindeIDSKENHUIZEN -  Een degelijk spelend VVI heeft zaterdagmiddag een prima overwinning behaald op Zwaagwesteinde. Op het thuisveld kwamen de Idskenhuisters niet in problemen zodat het deze middag een prima generale werd voor volgende week als hoofdklasser HZVV uit Hoogeveen naar Idskenhuizen komt voor de beker.

In de eerste helft kreeg het publiek een gelijk opgaande strijd te zien waarbij het spel op en neer ging. Zwaagwesteinde kwam via een penalty op voorsprong. In eerste instantie hield Jan Dik Piersma de strafschop, maar dankzij goed inlopen van twee spelers ging de bal toch in het net. In de 44ste minuut was het Sido Oosterhof die VVI verdiend op gelijke hoogte bracht.

In de tweede helft speelde VVI beter. Vanaf het fluitsignaal zette de ploeg druk op de verdediging van de gasten, die geen antwoord hadden op het gedreven spelend VVI. Toch duurde het tot de 60ste minuut toen Thijs Postma met een schitterende vrije trap van ruim 20 meter de Zwaagwesteinde keeper passeerde. Toen een speler van de tegenstander met rood van het veld werd gestuurd, kwamen de mannen van trainer André Semplonius niet meer in de problemen. In de 85ste minuut was het Ronald de Jong die de bal uit een vrije trap inschoot. Doordat het schot van richting werd veranderd, belandde de bal achter de Zwaagwesteinder keeper, zodat VVI met een 3-1 score de wedstrijd afsloot. De oranjehemden kunnen zich nu in alle rust voorbereiden op de bekertopper van komende zaterdag.