150904 trainer vvi andre semploniusHURDEGARIJP - VVI heeft zichzelf zaterdagmiddag een goede dienst bewezen door de 1-2 overwinning op Hardegarijp uit het vuur te slepen. De oranjehemden nestelen zich op een vierde plek, met drie punten achterstand op de drie koplopers in de tweede klasse I.

Met de overwinning mogen de mannen uit Idskenhuizen zich in de handjes knijpen. De ploeg had overwicht en was dreigend, maar de beste kansen waren voor Hardegarijp. De thuisploeg kwam op een voorsprong en dat was gezien het spelbeeld terecht. VVI ging echter door met het verzorgde voetbal en liet zich niet van de wijs brengen. Jelmer van der Weg scoorde op slag van rust de gelijkmaker.

Na de rust was het spelbeeld onveranderd en waren het de oranjehemden die iets meer controle hadden. Opnieuw had Hardegarijp de beste kansen, maar was het slordig in de afronding. Ook VVI kreeg kansen, toch leek de wedstrijd op een gelijkspel af te stevenen. Vijf minuten voor tijd kreeg VVI echter een strafschot toegekend vanwege een vermeende handsbal. Ronald de Jong benutte de penalty, zodat de ploeg van trainer André Semplonius de drie punten mee naar huis kon nemen.

Volgende week treedt VVI op eigen veld aan tegen Zwaagwesteinde, dat we terugvinden op een dertiende plek met slechts drie punten uit zes wedstrijden.

(Archieffoto: De Zakenman)